„Lietuvos karinė parama Ukrainai liepos mėnesį bus suteikta už 24 mln. eurų“, – antradienį vykstant Ramšteino formato gynybos ministrų pasitarimui savo „Facebook“ paskyroje rašė A. Anušauskas.

„Šiandien vyksta nuotolinis Ramšteino formato gynybos ministrų pasitarimas. Galiu tik konstatuoti, kad per daugiau kaip metus paramos Ukrainai turinys iš esmės pasikeitė. Nuo savaeigės artilerijos iki F-16 koalicijos. Iš savo pusės siūlome suburti „išminavimo koaliciją“, nes tokia šešių valstybių minikoalicija jau darbuojasi Lietuvoje rengdama ukrainiečių išminavimo specialistus. Bet reikia daug daugiau“, – rašė A. Anušauskas.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas paskelbė, jog 11 šalių bendradarbiauja tam, kad apmokytų Ukrainos oro pajėgų personalą valdyti ir prižiūrėti naikintuvus F-16, jie, Kyjivo teigimu, yra esminis veiksnys atremiant Rusijos invaziją.

„Tai oficialu: sudaryta Ukrainos oro pajėgų mokymų valdyti naikintuvus F-16 koalicija. Šiandien 11 valstybių partnerių ir Ukraina pasirašė memorandumą“, – praėjusią savaitę tviteryje paskelbė gynybos ministras O. Reznikovas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)