Kritikos nereikėtų sureikšminti, tai demokratijos išraiška

Ukrainos prezidento V. Zelenskio aplinkos nesutarimai su kariuomenės vadovybe, generolu Valerijumi Zalužnu pastaruoju metu tapo įvairių analitikų itin plačiai aptariama tema. Pasigirdo svarstymų, jog politikai kariuomenei iškėlė tokius aukštus tikslus, kurių šie tiesiog nesugebėjo įgyvendinti. Esą dėl šios priežasties V. Zelenskis ruošiasi pakeisti kariuomenės vadą, Ukrainos pasipriešinimo simboliu tapusį generolą V. Zalužną.

Pasirodė teiginiai, jog viešumon iškilę Ukrainos politinės ir karinės vadovybių nesutarimai gali turėti itin neigiamų pasekmių, kuriomis belieka džiaugtis nebent Kremliui.

Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) profesorius G. Mažeikis portalui „Delfi“ akcentavo, jog šių procesų tikrai nereikėtų sureikšminti ir prakalbo apie kur kas didesnes grėsmes, aptarė pačiu juodžiausiu vadinamą karo Ukrainoje scenarijų, galintį turėti rimtų geopolitinių pasekmių.

„Prezidento V. Zelenskio aplinkos diplomatija yra visada kritikuojama, tačiau demokratinėje šalyje tai normalu. Nors mes visi bijome, kad Ukrainoje nebus vienybės, tai, kad jie vienas su kitu polemizuoja ir siūlo skirtingus dalykus, mato kitokias išeitis, demokratinei šaliai – normalu. Nematau čia ypatingos tragedijos, nieko tokio čia neatsitiko. Be to, negalima vaizduoti, jog prezidento V. Zelenskio ir kariuomenės vado V. Zalužno figūros – neliečiamos ir neanalizuojamos“, – teigė G. Mažeikis ir minėjo, kad abiejų lyderių atžvilgiu atvirai išsakoma tik dalis kritikos.

Esama rimtesnių problemų, kurios vis dar nutylimos

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)