Tarnyba parengė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo pataisas, kurios numato papildyti pareigūnų, politikų, tarnautojų, kuriems privalu deklaruoti savo interesus, sąrašą.

Pagal projektą, prievolę pildyti deklaraciją įgytų antstoliai ir asmenys, turintys teisę vykdyti antstolio funkcijas, bei notarai ir asmenys, turintys teisę atlikti notarinius veiksmus. Jų privačių interesų deklaracijos būtų pateikiamos viešai.

Anot STT, šis papildymas užtikrintų antstolių ir notarų veiklos skaidrumą, didesnį visuomenės pasitikėjimą jų atliekama veikla.

Pagal šiuo metu galiojantį įstatymą, interesus privalo deklaruoti politikai, pareigūnai, tarnautojai, teisėjai, profesinės karo tarnybos kariai, vykdantys operatyvinę veiklą, profesinės karo tarnybos karininkai, asmenys, dirbantys valstybės ir savivaldybių įmonėse, biudžetinėse įstaigose ir turintys administravimo įgaliojimus, asmenys, dirbantys viešosiose įstaigose ir asociacijose, kurios gauna lėšų iš Lietuvos valstybės ar savivaldybių biudžetų ir fondų, ir turintys administravimo įgaliojimus, Lietuvos banko darbuotojai, turintys viešojo administravimo įgaliojimus, akcinių bendrovių ir uždarųjų akcinių bendrovių, kurių akcijos, suteikiančios daugiau kaip pusę balsų visuotiniame akcininkų susirinkime, nuosavybės teise priklauso valstybei ar savivaldybei, vadovai ir vadovų pavaduotojai, taip pat kiti asmenys, turintys viešojo administravimo įgaliojimus.