Teismui atsiųstame A. Macijausko rašte teigiama, kad jis iš anksto buvo suplanavęs išvyką į Prancūziją, kur su Lietuvos komanda ketina dalyvauti regatoje.

Tuo tarpu dėl tų pačių nusikalstamų veikų kaltinimų sulaukęs Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) direktorius Saulius Silickas nusprendė nedalyvauti posėdyje, nes žinojo, kad be A. Macijausko teismas negalės bylos nagrinėti.

A. Macijausko ir S. Silicko baudžiamąją bylą nagrinėti turėjęs Vilniaus miesto 1 apylinkės teismas buvo priverstas posėdį atidėti iki balandžio vidurio.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atlikę STT Vilniaus valdybos ir Vilniaus apygardos prokuratūros pareigūnai nustatė, kad organizuojant NMA vykdomą viešųjų pirkimų konkursą kompiuterinei technikai įsigyti žemės ūkio viceministras kartu su NMA direktoriumi susitarė su tiekėjais į jį įtraukti „Apple iPhone 4“ telefonų pirkimą, to nenurodant dokumentuose.

Pasak prokurorų, taip NMA vadovas neteisėtai įgijo penkis mobiliojo ryšio telefonus (bendra vertė – apie 19 tūkst. Lt), iš kurių du pasiliko sau, o tris perdavė buvusiam žemės ūkio viceministrui.

Buvęs viceministras ir NMA vadovas kaltės nepripažįsta ir teigia, kad mobiliuosius telefonus gavo testavimui, o prasidėjus ikiteisminiam tyrimui grąžino juos paskolinusiai bendrovei.