Sekmadienį Ohajo valstijoje Sarah Thistlethwaite dukteris Jillian ir Jenną atjungė nuo kvėpavimo aparato, mergaitės jau kvėpuoja pačios. Motina sakė, jog su vyru Billu jau galėjo palaikyti mergaites ant rankų per Motinos dieną, praneša cbc.ca.

„Sunku žodžiais apsakyti, kaip džiugu žinoti, kad mergaitės jaučiasi gerai“, – sakė moteris. – Smagu žinoti, kad jos stiprėja, ir palaikyti jas ant rankų.“

Identiškos dvynės vystėsi vienoje placentoje. Tokie atvejai vadinami mono amniotiniais arba mono mono. Gydytojų teigimu, toks gimdymas būna vienas iš 10 000.

Mergaitės gimė praėjusį penktadienį „Akron General emdic Centre“ ligoninėje susikibusios rankomis.

S. Thistlethwaite sakė interviu leidiniui „Akron Beacon Journal“, kad dukterys jai – nuostabiausia Motinos dienos dovana.

Sarah Thistlethwaite
„Jos jau yra geriausios draugės, – teigė 32 m. moteris. – Sunku patikėti, kad jos buvo susikibusios rankomis. Tai nuostabu.“

Jenna svėrė apie 2,3 kg, jos ūgis – 43,18 cm. Po 48 sekundžių pasaulį išvydo Jillian, kuri svėrė beveik 1,4 kg, o jos ūgis buvo 44,45 cm.

Mergaites iš pradžių prijungė prie kvėpavimo aparato. Manoma, kad iš ligoninės jas išrašys po 2 ar 4 savaičių.

Gimdymą priėmusi gydytoja Melissa Mancuso sakė, jog per nėštumą tokiais atvejais yra mirties rizikos, nes vaisių bambagyslės būna susivijusios. Šią savaitę „Akron General“ ligoninėje dar viena moteris turėtų pagimdyti amniotinius dvynius.

Ohajo valstijoje gyvenantys Sarah ir Billas Thistlethwaite‘ai augina sūnų Jaxoną, kuriam sausio 27 d. sukako vieneri. Tą dieną moteris sužinojo, kad laukiasi dvynių.

„Man beliko juoktis“, – pasakojo 35 m. tėvas.

Tėvai ėmė ruoštis šeimos pagausėjimui, greitai medikai skyrė Sarah gulimą režimą.

Kovo 14 d. moterį paguldė į ligoninę. Ji sako, kad buvo sunku net pagalvoti, jog tiek laiko teks gulėti. Ji skaitė knygas, vartė žurnalus ir žiūrėjo internete, kaip nerti kūdikiams kepuraites.

Mergaitės gimė po 33 savaičių ir dviejų dienų.