Kiekvienais metais didėjantis lankytojų skaičius įrodo, kad svetur gyvenantiems lietuviams gimtinė – ypatingai svarbi.

Pasak Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) prezidento Valdo Sutkaus, 2015 metais kasmetinis Pasaulio lietuvių ekonomikos forumas vyks daug su Lietuva bendrų istorinių saitų turinčiame Izraelyje.

„Forumas jau yra vykęs Jungtinėse Amerikos Valstijose bei Didžiojoje Britanijoje. Tai šalys, kuriose lietuvių bendruomenės itin aktyvios ir didelės. Kitais metais renginys bus organizuojamas Izraelyje -- šalyje, kurios istorija artimai susijusi su Lietuva. Būtina paminėti, kad Izraelis, kaip ir Lietuva, save mato kaip aukštųjų technologijų valstybę, todėl bus naudinga pasidalinti patirtimi tiek su ten dirbančiais verslininkais, tiek sąsajų su Lietuva turinčiais žmonėmis“, – sakė LVK vadovas.

Pirmojoje Vilniuje vykusio forumo dalyje pranešėjai iš užsienio skaitė pranešimus apie Lietuvos ekonomiką, jos ateitį bei švietimo politiką.

2014 metų forumo naujovė – „darbai“. Antroje PLEF dalyje, kurią moderavo ekspertai iš užsienio ir Lietuvos, buvo generuojamos idėjos projektams, kuriuos įgyvendins pasaulio lietuvių bendruomenės visame pasaulyje, o jų pristatymas vyks jau 2015–aisiais vyksiančiame forume Izraelyje.

„Norime daug aktyviau įtraukti pasaulio lietuvius į projektų kūrimą bei jų įgyvendinimą, o kito forumo metu galėsime vertinti pasiektus rezultatus. PLEF turi būti ne tik patirčių ir pažinčių dalinimosi vieta, būtent čia turi būti duotas startas naujoms realioms iniciatyvoms“, -- kalbėjo LVK prezidentas Valdas Sutkus.

Darbo grupes moderavo Kanados lietuvis Stasys Kuliavas, Australijos lietuvė Eglė Garrick, edukologė Austėja Landsbergienė bei projekto „Sėkmės mokykla“ vadovas Nerijus Buivydas
Renginio metu pirmą kartą buvo apdovanoti Pasaulio lietuvių bendrystę skatinantys projektai, kuriais siekiama į Lietuvą grąžinti emigravusius tautiečius. Šiais metai apdovanoti projektai - „Alytaus Aktyvistų Alumni“ ir „BackTo.LT“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)