Po pasitarimo švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis žurnalistams sakė, kad Vyriausybė turėtų kitų metų biudžete bent dviem specializuotoms sporto gimnazijoms - Šiauliuose ir Panevėžyje - numatyti didesnį mokinio krepšelį. Detalų planą, kaip tai bus padaryta, numatoma parengti iki kovo mėnesio.

„Mes nusprendėme, kad mes kovo vidury pas premjerą susitinkame ir jau padedame jam ant stalo, kaip viskas atrodys - su pinigais, su atsakomybe, pavaldumais ir panašiai“, - žurnalistams sakė ministras.

Anot jo, sporto gimnazijos ar gimnazijų klasės su sportiniu auklėjimu galėtų atsirasti ir Vilniuje (tokio statuso, pasak ministro, siekia Fabijoniškių mokykla), Kaune, Klaipėdoje, taip pat Ignalinoje, Trakuose, Druskininkuose.

„Jeigu mes sugebėsime planuoti mokinio krepšelį - 70 krepšelių didesnių Vilniui, 70 - Kaunui ir 70 - Klaipėdai - tai, aš manau, kad tą reikia ir daryti“, - kalbėjo D.Pavalkis.

Ministro teigimu, ministerija tokiam mokinių ugdymui turėtų skirti 10-20 proc. didesnį mokinio krepšelį, prie tokių mokyklų išlaikymo turėtų prisidėti ir savivaldybės.

"Savivaldybės nori tokių įpareigojimų ir įsipareigojimų", - teigė ministras, pažymėjęs, kad "entuziazmas eina iš regionų".

Pasak jo, ministerija taip pat planuoja, kad šalia bendro išsilavinimo galėtų būti labiau skatinamas ir meninis, technologinis, kompiuterinis ugdymas.

"Iš tikrųjų mes turėtume kalbėti ne tik apie sporto gimnazijas, bet turėtume ir ministerijoje mes kalbame apie tai, kad labai jau vienodos pas mus visos programos, visi vaikai daugmaž vienodi, taip kad juos paskatinti vystyti geriausias savo savybes mes turime. Iš to gimsta kokybė", - dėstė D.Pavalkis.