VSAT praneša, kad ketvirtadienį Vilniaus pasienio rinktinės Vilniaus oro uosto užkardos pareigūnai sostinės oro uoste sulaikė lėktuvu iš Londono grįžusį 26-erių Kauno gyventoją. Iš Jungtinės Karalystės jis buvo išsiųstas už šios šalies įstatymų pažeidimus.

Vilniaus oro uosto pasieniečiai išsiaiškino, kad dėl padarytos nusikalstamos veikos nuo šių metų sausio 2 d. šio vyro ieško Kauno policija.

Britų įstatymus pažeidinėjusį ir dėl to iš šalies išsiųstą kaunietį VSAT pareigūnai atvesdino į Vilniaus oro uosto pasienio kontrolės punkto patalpas. Tą pačią dieną sulaikytasis buvo perduotas atvykusiems sostinės policijos greitojo reagavimo skyriaus pareigūnams.

Šiemet per mažiau kaip penkis mėnesius pasieniečiai sulaikė 244 asmenis (iš jų 191 – oro uostuose), kurių dėl įvairių nusikaltimų ar pažeidimų ieškojo Lietuvos bei užsienio teisėsaugos institucijos.

2023 m. tokių sulaikytųjų iš viso buvo 1 085, iš kurių 853 VSAT pareigūnai sulaikė oro uostuose. 2022 m. šie skaičiai buvo atitinkamai 1 520 ir 1 187.

Dauguma pernai sulaikytų asmenų (1 046, arba 96,4 proc.) turėjo Lietuvos pilietybę. Taip pat buvo sulaikyti 9 Baltarusijos ir 8 Jungtinės Karalystės bei dar 17-os valstybių piliečiai.