Antradienio popietę Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai prie sienos su Lenkija ties Pelucmurgių kaimu Kalvarijos sav., netoli kelio Marijampolė–Suvalkai esančioje aikštelėje atkreipė dėmesį į nuošaliau stovintį automobilį „Lexus“ lietuviškais numeriais.

VSAT pareigūnai nusprendė jį patikrinti. Prie automobilio vairo sėdėjo 67-erių Varėnos gyventojas. Jo pateikti dokumentai pasieniečiams abejonių nesukėlė. Tačiau pažvelgę į automobilio saloną, VSAT pareigūnai išvydo keturis svetimšalius vyrus, nė vienas jų neturėjo dokumentų. Jie prisistatė Sirijos piliečiais, nuo 22 iki 32 metų amžiaus.

Užsidirbti susigundžiusį varėniškį ir neteisėtus migrantus pasieniečiai sulaikė.

Paaiškėjo, jog šie Sirijos piliečiais prisistatantys vyrai į Latviją pateko neteisėtai kirtę sieną iš Baltarusijos. Pasinaudodami gabentojo paslaugomis, jie iš Latvijos per Lietuvą ir Lenkiją planavo pasiekti vieną iš Vakarų Europos valstybių.

Vairuotojas pasieniečiams prisipažino, kad už jų nugabenimą iš Latvijos į Lenkiją jis turėjo gauti 3 200 dolerių atlygį.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėtas ikiteisminis tyrimas, jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras. Už tokią nusikalstamą veiką numatytas laisvės atėmimas iki 8 metų.

Sulaikyti keturi sirais pasivadinę vyrai laikinai apgyvendinti viename Varėnos pasienio rinktinės padalinių. Artimiausiu metu jie bus perduoti Latvijos pasieniečiams.

Po apklausos vairuotojas paleistas, iš jo paimti dokumentai ir skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją