DELFI rašė apie Joninių naktį siautėjusius vaikus, paaiškėjo, kad tai tik dalis jų įtariamų nusikaltimų. Pareigūnai prašo gyventojų pasidalinti bet kokia turima informacija apie panašius nusikaltimus.

Joninių nakties siaubai

Paaugliai Joninių naktį Savanorių pr. daužė parduotuvės „Maxima“ duris. Net kelis kartu bandė į ją įsilaužti. Vėliau ta pati grupelė kitoje Savanorių pr. vietoje pagrobė autobuso vairuotojo rankinę su bilietais, kortelėmis ir kt. Dar po kiek laiko vienas po kito buvo gauti trys pranešimai apie išdaužtus stovinčių automobilių langus: Gerosios Vilties g. nukentėjo „Opel“, Žemaitės g. – „Audi“, Savanorių pr. – „Peugeot“.

Pradžioje buvo sučiuptas vienas nepilnametis, o netrukus pareigūnai sužinojo ir kitų gaujos narių buvimo vietą. Iš viso buvo sulaikyti trys vaikinai (15, 14 ir 13 metų) bei 15-metė mergina. Kaip DELFI sužinojo, jų gaujai priklauso dar keli nepilnamečiai: du 14 metų jaunuoliai.

Naktį, kai jie buvo sulaikyti, mergina komisariate pradėjo rėkti, kad jai bloga, pilvą skaudą ir skubiai reikia medikų pagalbos. Viso to pasiteisinimas – nėštumas. Visgi, ar tai yra tiesa, nežinia.

Ilgas nusikaltimų sąrašas

Vilniaus antrojo policijos komisariato 1 veiklos skyriaus tyrėjai DELFI atskleidė, kad ši nepilnamečių grupuotė yra tikri Vilniaus siaubai. Pareigūnų duomenimis, jų nusikalstamų veikų sąrašas yra iš tiesų ilgas.

Įtariama, per 2–3 savaites jie įvykdė keliolika nusikaltimų, jų atžvilgiu pradėta daugiau nei 10 ikiteisminių tyrimų.

Paliko savo feisbuko paskyrą

Policijos turimais duomenimis, jų taikiniu tapo dvi mokyklos, į jas buvo įsilaužta, bet dėl patirto nuostolio neturima duomenų. Taip pat jie galimai įsilaužė ir į kelis darželius, o viename iš jų parodė savo neapdairumą.

Viename darželyje jie prisijungė prie kompiuterio, naršė internete ir galiausiai paliko įjungtą savo asmeninę „Facebook“ paskyrą. Toks poelgis tikrai nebuvo jiems į naudą.

Paauglių grupuotė siaubė dar ir kebabines, išlaužę apsaugines žaliuzes vogdavo pinigus, teigė policija. Nukentėjo net 4 tokios maitinimo įstaigos. Yra žinoma, kad jie įsilaužė ir į kioskelį „Narvesen“, kurio patirta žala dar nustatinėjama.

Pareigūnų pasakojimu, isidrąsinęs jaunimas taip pat apsilankė ir prekybos ir pramogų centre „Akropolis“. Ten iš vienos parduotuvės jie pavogė net 1500 eurų. Ikiteisminis tyrimas pradėtas ir dėl įsilaužimo į LRT būstinę, iš kurios buvo išneštas nešiojamasis kompiuteris, 2 procesoriai, „Ipad“, planšetė ir 80 eurų.

Padegimo būdas nepasiteisino

Pareigūnų pasakojimu, jaunuoliai be vagysčių ir įsilaužimų linksminosi gadindami automobilius. Jie sugalvojo naują padegimo būdą, kuris visiškai nepasiteisino. Vaikai automobilius apipurkšdavo dažais ir bandydavo prie kuro bako užpurkštus dažus padegti“, - neoficialiai pasakoja vienas iš pareigūnų.

Tokių apgadintų automobilių kiekis kol kas yra neaiškus.

Taip pat policija sužinojo, kad paauglių grupuotė dažnai vagia iš maisto prekių parduotuvių. Iš liudijimų aiškėja, kad nusprendę pavartoti alkoholinių gėrimų, jie pasiimdavo prekę ir dėdavo į kojas. Tokių nusikaltimų jie galimai įvykdė ne vieną. Be viso to, pareigūnus pasiekė pasakojimas, kad nuo jų yra nukentėję ir ligoninėse apsilankę asmenys. Esą paaugliai vogdavo rankinukus ir kitus įvairius daiktus.

Intensyvi priežiūra

Policijos duomenimis, paaugliai gyvena skirtingose miesto vietose, o jų susitikimo vieta yra prekybos centrai.

Po surinktų duomenų, dviems Joninių naktį sulaikytiems jaunuoliams buvo paskirta intensyvi priežiūra (uždėta apykojės) 2 mėnesiams. Dėl kitų gaujos narių bus sprendžiama ikiteisminio tyrimo metu.