Saulius Mėčius nuteistas už tai, kad 2011 m. gruodžio 15 d. apie 16 val. Klaipėdos senamiestyje esančiame skvere, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, tarpusavio konflikto metu dūrė peiliu į krūtinę 9 metų už jį vyresnei savo draugei ir taip ją vietoje nužudė.

Kaltinamajam buvo pakirta ir ambulatorinė, ir stacionari psichiatrinė ekspertizė, kuri nustatė, kad jis yra pajėgus atsakyti už savo veiksmus.

„Nors ir ikiteisminio tyrimo, ir teisminio nagrinėjimo metu kaltinamasis savo kaltę neigė, teigdamas, kad tą dieną jis įvykio vietoje nebuvo, teismas, pripažindamas jį kaltu dėl nužudymo, rėmėsi tiesioginių ir netiesioginių įrodymų visuma: ir šalia nusikaltimo vietos esančios parduotuvės vaizdo kamerų užfiksuotais vaizdais, kuriuose jis matomas kartu su nukentėjusiąja, ir liudytojų, kurie irgi juos matė tą dieną prie parduotuvės gėrus vyną bei vaikščiojus netoli įvykio vietos kartu, parodymais, ir kita nuosprendyje paminėta bylos medžiaga“, – sakė valstybinis kaltintojas Klaipėdos apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Arūnas Saunorius, prašęs nuolatinės gyvenamosios vietos neturinčiam kaltinamajam skirti 13 metų laisvės atėmimo bausmę.

Į paskirtą 11 metų laisvės atėmimo bausmę teismas įskaitė beveik 2 metus įkalinime išbūtą laiką, tačiau nuteistajam tai, regis, buvo neįdomu – jis nepakluso teismo nurodymui nuosprendį išklausyti atsistojus ir nepagarbiai replikavo, vartodamas rusiškus keiksmažodžius.