„Jis Naujojoje Vilnioje, negalime jo apklausti, jį stebi medikai. Rytoj, matyt, bus medikų išvados dėl jo sveikatos“, - antradienio vakarą BNS sakė Vilniaus policijos vadovas Kęstutis Lančinskas.

Įtariama, kad užpuolikas turi psichikos sutrikimų.

Būklė stabilizavosi

Vieno iš antradienį ryte STT priimamajame peiliu sužaloto pareigūno 22 metų A. K. (apsaugos darbuotojo) būklė buvo labai sunki - jam perpjauta arterija, vyras smarkiai nukraujavo. Apie dešimtį STT pareigūnų, nuvažiavę į ligoninę, sunkiai sužalotam kolegai davė kraujo.

Apie 16 val. buvo baigta operacija. Pirminiais duomenimis, ji buvo sėkminga. Pasak medikų, būklė stabilizavosi, jauno vyro gyvybei pavojaus nebėra.

Užpuolikas sužalojo dar du STT pareigūnus- V. K. (gim. 1985 m.) ir V. G. (gim. 1956 m.). Jų gyvybei pavojus nebuvo kilęs, iš ligoninės jie gydosi namuose.

Antradienio rytą, kaip įtariama, nestabilios psichikos jaunas vyras atėjo į STT priimamąjį, ėmė reikšti nesuprantamas pretenzijas bei reikalavimus, o paskui puolė STT apsaugos darbuotoją bei greta buvusį pareigūną peiliu - abiem smogė į kojas. (Pradžioje buvo pranešama apie du sužalotus pareigūnus, bet vėliau paaiškėjo, kad nežymiai nukentėjo ir trečias.)

Paskui užpuolikas bandė pabėgti, tačiau buvo sučiuptas. Sulaikymo metu jis irgi nukentėjo nuo savo peilio - persipjovė delną.

Šis žmogus jau senokai žinomas spec. tarnyboms (policijai, Valstybės saugumo departamentui ir kt.) dėl nesibaigiančių nesuprantamų skundų ir pareiškimų. Jis vis užeidavo į policijos ir kt. įstaigas, pasidalindavo savo nerišliomis, beprasmėmis mintimis, bet iki šiol buvo neagresyvus.