„Kūną identifikavo tėvai“,– patvirtino policijos atstovė spaudai Ulla Brehm.

Sulaikyti trys įtariamieji – moteris ir du vyrai, rašo „The Local“. Policija jėga įsiveržė į vieno kilometro atstumu nuo merginos darbo nutolusį apleistą pastatą, kuriame ir rastas kūnas.

Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotojas Andžejus Roginskis DELFI patvirtino, kad abu įtariamieji vyrai yra Lietuvos piliečiai. Jie sulaikyti prieš keletą dienų, o paskui ir suimti. Švedijos policijos prašymu, kol kas neskelbiama jokių duomenų apie juos - nei iš kurio Lietuvos regiono jie kilę, nei jų amžius, nei kt. A. Roginskis tik pasakė, kad vyrai yra vidutinio amžiaus. Lietuvos policijai jie iki šiol buvo "beveik nežinomi": vienas jų niekada nebuvo patekęs į mūsų teisėsaugos akiratį, o apie kitą policija turėjo šiek tiek informacijos.

Kaip rašoma švedų dienraštyje „Aftonbladet“, policijai pavyko aptikti auką į pagalbą pasitelkiant šunis. Kaip teigė vienas iš liudininkų, tai padėjo policininkams identifikuoti vietą, kurioje rasta paauglė.

„Atrodo, kad šunys surado auką pagal kvapą“ ,– teigė vienas iš įvykio liudininkų.

Paauglė paskutinį kartą matyta sekmadienį mažame Švedijos Lidköping miestelyje apie 18 val. 30 min. po to, kai baigė savo pamainą kavinėje, kurioje dirbo.

Paauglė kilusi iš Skövde miesto, kuris nutolęs nuo miestelio, kuriame ji dirbo apie 50 km.

Vietinė žiniasklaida teigia, kad paauglės ieškojo apie 900 savanorių.