Kaip „Anykštai" sakė Anykščių kultūros centro direktorė Dijana Petrokaitė, atsisveikinimas su velioniais vyks nuo penktadienio ryto iki vakaro.

„Kurią valandą vyks laidotuvės, dabar pasakyti negaliu, nes tai priklausys nuo Vytelio motinos ir kitų artimųjų sprendimo", - sakė D.Petrokaitė.

Ji neigė sklandančias kalbas, kad Germanavičiai prieš mirtį galėjo švęsti V.Germanavičiaus apdovanojimą, kai jam buvo įteikta „Aukso paukštė".

„Jokių baliaus pėdsakų Germanavičių namuose nebuvo. Juk negali šventęs žmogus amžiams užmigti su knyga rankoje", - sakė D.Petrokaitė. Tačiau ji patvirtino, kad kūnai buvo rasti lovoje.

Paklausta, kodėl laikraščio „Šilelis" redaktorei Audronei Pajarskienei ji nurodė galimą režisierių mirties priežastį, tai yra apsinuodijimą smalkėmis, D.Petrokaitė „Anykštai" sakė: „Įėjusi į namą aš užuodžiau smalkes".

Tuo tarpu policija, pasak Kriminalinės policijos skyriaus viršininkės Aušros Staškevičienės, taip pat tiria vieną pagrindinę versiją, bet apie apsinuodijimą smalkėmis nekalba.

„Kai bus bent jau preliminarios teismo medicinos ekspertų išvados, dėl ko įvyko mirtis, gal tuomet bus pagrindas kelti ir kitas versijas, tarp jų ir smurto", - sakė A.Staškevičienė.

Ketvirtadienį iš valstybinės teismo medicinos tarnybos gauta pažyma smurtinės mirties versiją paneigė. Pranešta, kad  Vytauto Germanavičiaus ir Galinos Germanavičienės mirties priežastis - ūmus apsinuodijimas smalkėmis, praneša Anykščių policijos pareigūnai.