„Kiekvienas vyras taip pasielgtų“, - teisme teigė A. Pukelis.

Prokuroras Egidijus Palaima prašė teismo pripažinti A. Pukelį kaltu ir skirti galutinę subendrintą 2 metų 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Teismas nustatė, kad A. Pukelis yra kaltas tik dėl E. Daktaro neteisėto laisvės atėmimo, kuomet uždarė jį automobilio bagažinėje. Už tai jam skirta 2,3 tūkst. eurų bauda. Švinius išteisintas dėl E. Daktaro sumušimo.

"Teismas netiki, kad A. Pukelis nenorėjo suvaržyti E. Daktaro laisvės, o tik jį pažeminti", - konstatavo teisėjas Virginijus Kalkauskas.

Teisėjo teigimu, nebuvo pateikta nenuginčijamų įrodymų, kad Švinius mušė E. Daktarą - tai neigė ir Švinius, ir pats E. Daktaras,

Šis verdiktas gali būti skundžiamas per 20 dienų Kauno apygardos teismui.

Bandė konflikto išvengti

Teisme ankstesnių posėdžių metu liudijo A. Pukelio žmona Vestina Milkintaitė, kuri prisiminė praėjusių metų lapkričio 16-osios įvykius.

Moteris pasakojo, kad konfliktas kilo prie rūbinės. Pasiėmusi striukes K. Milkintaitė arenos moterys išvydo besiblaškantį E. Daktarą su draigu.

„Graži šikna. Ar galiu nuimti plauką?“, - V. Milkintaitei pasakė E. Daktaras bekylant eskalatoriumi.

Moterys išėjo į lauką ir bandė eiti į automobilį, tačiau E. Daktaras užtvėrė kelią ir neleido praeiti. Moterys pasakė, kad nori ramiai palikti areną.

„Tu pažiūrėk – ar žinai kas aš esu?“, - pareiškė E. Daktaras.

Moterys bandė išvengti konflikto bandė pasišalinti, tačiau V. Milkintaitė pajuto, kad E. Daktaras ją apipylė gėrimu.

„Dabar žinosi, kas aš toks“, - pareiškė E. Daktaras.

Po incidento V. Milkintaitė nuėjo į automobilį ir paskambino savo vyrui. Jau ryte naujienų portale DELFI moteris perskaitė, kad naktį buvo pagrobtas E. Daktaras.

Norėjo E. Daktarą pravėdinti

Duodamas parodymus Švinius teigė, kad vienas sėdo į savo automobilį „Mercedes-Benz S500”, atvyko į laikinąją sostinę ir ėmėsi Kauno klubuose ieškoti E. Daktaro. Netrukus jis buvo rastas „Mojo Lounge“ klube. Esą vyrai kalbėjosi ir atėjo iki „Mercedes“ automobilio. Tuomet E. Daktaras jau žinojo, kad į konfliktą įsivėlė su Šviniaus žmona.

A. Pukelis pareiškė, kad E. Daktaras turi atsiprašyti jo ir V. Milkintaitės. Šis atsisakė ir pareiškė, kad nėra jokio skirtumo, kieno tai buvo žmona. Tuomet Švinius supyko ir nusprendė „pravėdinti“ jaunąjį Daktarą.

„Prasivėdinsi ir suprasi, kaip reikia elgtis su moterimis“, - pareiškė Švinius.

A. Pukelis įgrūdo E. Dakatarą į automobilio bagažinę ir pajudėjo link Ringaudų. Netoli ASU automobilis sustojo, Švinius atidarė bagažinę ir vyrą paleido.

A. Pukelis akcentavo, kad smurto prieš E. Daktarą nenaudojo ir veikė vienas.

„Jei žmogus elgtųsi normaliai, jokio incidento nebūtų buvę, bet jis elgėsi neadekvačiai. Tegul bus pamoka. Aš jį paėmiau už rankos ir labai ramiai įsodinau į bagažinę. Jis buvo išgėręs ir nesispyriojo“, - pasakojo A. Pukelis.

Nuskėlė 4 dantis

Prokuroras Egidijus Palaima skaitydamas kaltinamąjį aktą teigė, kad įvykių naktį A. Pukelis pasikvietė klube vakarojusį E. Daktarą į lauką pasikalbėti. Švinius kelis kartus smogė E. Daktarui į nugaros sritį ir įgrūdo į „Mercedes – Benz S500” bagažinę bei nuvežė į mišką Kauno rajone.

Tuomet E. Daktaras buvo ištemptas iš mašinos, o Švinius su kompanija tęsė nusikalstamą veiką – vyras buvo sumuštas, jam nuskelti keturi dantys. Specialistai konstatavo nežymų sveikatos sutrikdymą. Ikiteisminio tyrimo nebuvo nustatyta, kas veikė kartu su Šviniumi.

Gėrimų mūšis

E. Daktaras pirmasis byloje kiek anksčiau davė parodymus. Jis teigė, kad "Žalgirio" arenoje užkalbino A. Pukelio žmoną ir "netyčia" ją apipylė gėrimu. Tuomet moterys, tarp kurių buvo ir A. Pukelio žmona, sviedė į E. Daktarą savo turėtus gėrimus bei iškeikė E. Daktarą ir kartu su juo buvusius draugus.

"Šis incidentas nelabai sugadino nuotaikos ir toliau tęsėme vakarą. Nelabai jį sureikšminau", - pasakojo E. Daktaras.

Po Džordanos Butkutės koncerto arenoje, E. Daktaras su draugais patraukė į miesto centrą, kur ėjo per barus. Galiausiai vyrai atsidūrė "Mojo Lounge" klube. Vėliau rimtai pašventę vyrai išsiruošė namo.

Norėjo iššokti iš bagažinės

Išėjęs iš klubo E. Daktaras sutiko A. Pukelį. Šis pasisveikino ir pasivedė jį nuošaliau.

"Pajaučiau iš nugaros smūgius ir atsidūriau bagažinėje", - teigė E. Daktaras pripažinęs, kad tą vakarą buvo nemažai išgėręs.

Atsidūręs "Mercedes" bagažinėje E. Daktaras bandė ieškoti telefono, tačiau jo nerado. Jis taip pat bandė vaduotis iš bagažinės, tačiau nesėkmingai.

"Norėjau iššokti iš bagažinės. Ačiū Dievui, tai nepavyko", - sakė E. Daktaras.

Nenustatytoje vietoje sustojus automobiliui E. Daktaras buvo ištemptas iš bagažinės. "Mane sudaužė ir paliko. Pajutau smūgių krušą. Atsibudau ir jau nieko nebuvo aplink", - teigė E. Daktaras.

Apie 3 val. nakties E. Daktaras Ringaudų apylinkėse rado degalinę, nusipirko vandens ir degalinės operatoriaus paprašė iškviesti taksi. Netrukus taksi automobiliu jis grįžo į namus Užliedžiuose.

Kitą dieną E. Daktarą išvydę bičiuliai liudijo, kad jis buvo stipriai sumuštas ir sunkiai judėjo.

Švinius ar ne Švinius?

Duodamas parodymus E. Daktaras gana miglotai pasakojo, ar įvykio metu atpažino Švinių.

"Aš jį žinojau iš tėvo draugų, tačiau jį buvau matęs prieš 15 metų", - kalbėjo E. Daktaras.

Nukentėjusysis taip pat pareiškė, kad jokių pretenzijų A. Pukeliui neturi.

"Aš manau, kad ten buvo ne A. Pukelis. Aš napažinau kaltinamojo. Jokių pretenzijų niekam neturiu. Noriu, kad viskas kuo greičiau baigtųsi. Aš manau, kad A. Pukelio ten nebuvo", - pareiškė E. Daktaras.