Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis sako, kad viskas vyko pirmadienį, apie 16 val.

Anot jo, policija gavo informacijos apie tiesioginę transliaciją feisbuke.

Joje buvo matomi du vyriškiai, kurie, įtariama, vykdė nusikalstamą veiką – vartojo alkoholį važiuodami automobiliu. Negana to, vienas jų buvo automobilio vairuotojas.

Jų draugai komentaruose taip pat išdavė, iš kur ir kokia kryptimi keliauja vyrai.

Pasak R. Matonio, automobilio judėjimo kryptimi buvo nusiųsti keli policijos patrulių ekipažai, kurie bandė stabdyti apgirtusius vyriškius. Šie nestojo net du kartus, todėl pareigūnams teko juos vytis.

Dirbtinis kamštis Raseinių r.

Tačiau ne itin sumanių pažeidėjų kelionė greitai baigėsi. Automagistralėje Kaunas–Klaipėda, Raseinių rajone, pareigūnai sudarė vadinamą dirbtinį kamštį, todėl vyrams teko sustoti.

„Abu vyrai yra neblaivūs, jie uždaryti į areštinę“, – patikino R. Matonis.

Jis teigia, kad feisbuke policija pamato vis daugiau ir daugiau potencialių pažeidėjų.

„Per dieną gauname gal 100 pranešimų apie įvairius pažeidimus. Tarkime, kad kažkas prekiauja alkoholiu, narkotikais. Yra daug besikartojančios informacijos, tačiau visi pranešimai perduodami pareigūnams, kurie iškart reaguoja“, – sako R. Matonis.

DELFI primena, kad šįmet tai nėra pirmas atvejis, kada policija susidomi feisbuke paskelbta informacija.

Mokė vaikus baisybių

Pavyzdžiui, vasario pradžioje į socialinį tinklą buvo įkeltas vaizdo įrašas, kuriame Anglijos lietuvis mokė savo mažametę dukrą keiktis ir rodyti nepadorius gestus.

Šie vaizdai sukėlė tautiečių pasipiktinimą, įrašu susidomėjo ir Lietuvos policija, kuri perdavė vaizdus kolegoms užsienyje. Anglijos lietuvių bendruomenė pasmerkė tokį vyro elgesį.

Vaizdo įraše vyras lietuvius, pasilikusius tėvynėje, vadina kaimiečiais. Šalia esanti mažametė mergytė noriai atkartoja vaikino keiksmus. Negana to, mažametė mokoma ir nepadorių gestų, ir keiksmažodžių.

Veiksmas vyksta tikriausiai lovoje. Už besiplūstančio vaikino nugaros kartkartėmis galima pamatyti ir, spėjama, vaiko mamą. „Dukrytė“, kaip vadina pats vaikinas, sėdi greta.

Daugiau skaitykite ČIA.

Girtavo šalia vaikų

Dar po vieno vasarį paviešinto įrašo iš tėvų buvo atimti mažamečiai vaikai, o tėvai atsidūrė policijos komisariate.

Policija pranešė, kad vasario 4 d. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai sulaukė gyventojų pranešimo, kad socialiniame tinkle patalpintas vaizdo įrašas, kuriame asmenys prie mažamečių asmenų vartoja alkoholį, keikiasi, užgaulioja vaikus.

Į gautą pranešimą nedelsiant reagavę pareigūnai nustatė vietą, kurioje girtaujama prie mažamečių, galimai naudojamas psichologinis smurtas.

Nuvykę į Jonavos rajone esantį Vaivadiškių kaimą, pareigūnai sulaikė vaikų tėvą, motiną ir pristatė juos pristatė į komisariatą.

Vaikai buvo pristatyti į gydymo įstaigą, apie įvykį buvo informuoti ir Jonavos vaikų teisių apsaugos specialistai.

Daugiau skaitykite ČIA.