Policija pranešė, kad apie 19.00 val. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai sulaukė gyventojų pranešimo, kad socialiniame tinkle patalpintas vaizdo įrašas, kuriame asmenys prie mažamečių asmenų vartoja alkoholį, keikiasi, užgaulioja vaikus.

Į gautą pranešimą nedelsiant reagavę Kauno apskr. VPK pareigūnai nustatė vietą, kurioje girtaujama prie mažamečių, naudojamas galimai psichologinis smurtas.

Nuvykę į Jonavos rajone esantį Vaivadiškių kaimą, sulaikė vaikų tėvą (gim. 1983 m.) (nustatytas 2,66 prom. girtumas) ir motiną (gim. 1989 m.) (nustatytas 2,84 prom. girtumas) bei pristatė į komisariatą. Vaikai pristatyti į gydymo įstaigą, informuoti Jonavos vaikų teisių apsaugos specialistai.

Pasirodo, kad socialiniame tinkle „Facebook“ neblaivūs asmenys darė tiesioginę transliaciją, dėl to vaizdo įrašas pasiekė ne tik visuomenę, bet ir policiją.

Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Tėvams gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Kauno apskrities pareigūnai dėkoja pilietiškiems gyventojams už jų neabejingumą ir ragina visuomet apie pastebėtus galimai daromus teisės pažeidimus informuoti bendruoju pagalbos telefonu 112.