M. Karpavičiui pareikšti kaltinimai dėl pasikėsinimo nužudyti, neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis. Nusikaltimo metu M. Karpavičius buvo sužeistas į stuburą – nuo to laiko jis paralyžuotas.

Rezonansinis nusikaltimas Prienų rajono Kašonių kaime įvykdytas 2013 metų rugsėjo pradžioje. Tuomet gindamasis nuo į jo sodybą išsiveržusių kaukėtų ir ginkluotų užpuolikų 32 metų kaunietis Darius Steponkevičius į vieną jų paleido net dešimt kulkų. 25 metų J. B. žuvo vietoje.

Vienas iš užpuolikų buvo ginkluotas pistoletu, kitas – nupjautvamzdžiu šautuvu. Beje, abu jie dėvėjo neperšaunamas liemenes, tačiau J. B. tai neišgelbėjo – į jį pataikė 10 kulkų. Tuo tarpu M. Karpavičiui teko daugiausiai dvi kulkos.

Užpulto D. Steponkevičiaus nesustabdė net prieš jį panaudotas eletrošokas – vyras paleido šūvius iš legaliai laikyti pistoleto CŽ, kurio apkaboje telpa 12 šovinių.

Pirminiais duomenimis, M. Karpavičius ir jo bendras J. B. planavo susidoroti su D. Steponkevičiumi dėl nepasidalinto grobio Suomijoje.

Visi trys kauniečiai buvo pažįstami ir kurį laiko gyveno Suomijoje. Ten jie buvo teisti už vagystes iš juvelyrinių dirbinių parduotuvės. Beje, auksas taip ir nebuvo rastas. Užpuolikai buvo įsitikinę, kad pavogtas auksas buvo likęs pas D. Steponkevičių.

M. Karpavičius jau anksčiau buvo teistas už vagystes ir turto prievartavimą. Beje, jis penktadienį į teismo posėdį neatvyko – kur yra kaltinamasis nežinojo net jo valstybės skirtas advokatas. Įvykio metu M. Karpavičius buvo sunkiai sužeistas ir liko neįgalus – jis pats net negali pasirašyti dokumentų. Buvo svarstoma galimybė jį apklausti nuotoliniu būdu, tačiau šis variantas atmestas – į kitą teismo posėdį M. Karpavičių planuojama atvežti greitosios pagalbos automobiliu.

Tuo tarpu atlikęs bausmę Suomijoje D. Steponkevičius grįžo į Lietuvą į pradėjo ūkininkauti Kašonių kaime, kur ir įvyko incidentas.

Kitas teismo posėdis numatytas sausio viduryje.