Vilniaus apygardos administracinis teismas išnagrinėjo suimtojo S. Velečkos skundą Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo administracijai dėl jam skirtos nuobaudos panaikinimo ir sprendimą skelbs gruodžio 23 d.

Teismas praneša, kad, pateiktais duomenimis, praėjusių metų rugsėjo 10 d. Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime atliekant bendrąją kratą suimtojo S. Velečkos gyvenamoje kameroje, plastikiniame kibire, kuriame buvo laikomos morkos ir svogūnai, rastas mobiliojo ryšio telefonas su SIM kortele bei mobiliojo telefono įkroviklio laidas su USB jungtimi.

Už Suėmimo vykdymo įstatymo nuostatų pažeidimą Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo direktoriaus nutarimu suimtasis S. Velečka 10-čiai parų buvo uždarytas į drausmės izoliatorių.

S. Velečka kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą, prašydamas panaikinti šią nuobaudą kaip nepagrįstą ir neteisėtą. Pasak pareiškėjo, krata atlikta pažeidžiant procedūras, o per kratą rasti daiktai yra ne jo.

Vilniaus apygardos administracinis teismas sprendimą šioje administracinėje byloje skelbs gruodžio 23 d.

DELFI primena, kad sunkiais nusikaltimais kaltinamas S. Velečka su M. Bui susituokė rugpjūčio pabaigoje, jau būdamas Lukiškių tardymo izoliatoriuje – kalėjime.

16 metų už savo išrinktąją vyresnis vyras nusikalstamo pasaulio aplinkoje geriau žinomas Agurko pravarde, jis ir dar keli gaujos nariai kaltinami ginkluotais užpuolimais, narkotikų prekyba, nužudymais.