Jau nuo seno grikių košė laikyta labai naudinga ir dėl to, kad puikiai pasotina, ir dėl suteikiamos energijos (dėl to idealiai tinka pusryčiams), ir dėl apsaugos nuo daugelio ligų. Juose gausu geležies, kalcio, fosforo, jodo, kalio, cinko, fluoro, B grupės vitaminų, folio rūgšties, baltymų ir t.t.

Grikių kotletų receptu dalijasi tinklaraštis „Lieknos bitės“.


Reikės:

200 g grikių

1 svogūno

1 morkos

2 kiaušinių

3 v. š. kukurūzų krakmolo

druskos

pipirų

šviežių daržovių garnyrui

šaukšto ghee sviesto

2 šaukštų graikiško jogurto

Gaminimas:

Grikius iš vakaro užmerkite puode su vandeniu. Kitą dieną sugrūskite šakute arba sumalkite mėsmale.

Smulkiai supjaustykite svogūną ir sutarkuokite morką, pakepkite šaukšte ghee sviesto. Dėkite į grikius. Įmuškite du kiaušinius. Viską gerai išmaišykite. Suberkite druską, prieskonius ir krakmolą. Viską dar kartelį gerai išmaišykite.

Šlapiomis rankomis formuokite kotletukus, dėkite ant popieriumi iškloto kepimo indo ir kepkite 20 min. gerai įkaitintoje orkaitėje.

Valgykite su šviežiomis daržovėmis ir graikišku jogurtu.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Tinklaraštis „Lieknos bitės“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)