Varškė ir grietinė – ar verta?

Šių dviejų produktų derinys teigiamai veikia odą, nagus ir plaukus, hormonus ir, kai kurių mokslininkų teigimu, net reprodukcinę sistemą.

Kada geriau valgyti varškę?

Daugeliui kyla klausimas, ar varškę su grietine galima valgyti pusryčiams? Ekspertų teigimu, tiek valgomas ryte, tiek vakare toks maistas prisidės prie jūsų sveikatos ir lieknumo.

Dietologų teigimu, varškėje gausu kalcio, riebaluose tirpių vitaminų A ir D, B grupės vitaminų. Varškė yra labai maistingas produktas, kuris gali praturtinti žmogaus mitybos racioną, todėl ją rekomenduojama valgyti nirs ir kasdien, bent 2–3 kartus per savaitę.
Varškė

Kokią varškę rinktis

Geriausia rinktis riebią 6-9 % varškę. Iš neriebaus produkto negausite jokios naudos.

Ji būna įvairių formų: grūdėta, minkšta ir net jogurto pavidalo. Geriausia valgyti naminius produktus – tai pasakytina ir apie varškę, ir apie grietinę.

Tačiau jei turite padidintą cholesterolio kiekį arba polinkį sirgti širdies kraujagyslių ligomis bei nutukimu, turėtumėte rinktis liesesnę varškę.

Kaip ruošti varškę su grietine

Proporcijas reikėtų nustatyti individualiai pagal skonį. Tačiau net ir tokiame paprastame patiekale yra niuansų. Pavyzdžiui, varškę pirma reikia pertrinti ir tik tada užpilti grietinės.

Pagal pageidavimą galutinį produktą galima pagaminti sūrų arba saldų. Į sūrią varškę galima įdėti šviežiai susmulkintų prieskoninių žolelių ir šiek tiek česnako – skoniui suteiks aštrumo.
Varškė

Na o norint saldaus patiekalo, gardinkite varškę šviežiais vaisiais ir uogomis – ypač skanu ir naudinga valgyti su bananais. Taip pat į varškę dėkite džiovintų ar cukruotų vaisių.

Kam reikėtų vengti?

Jeigu turite problemų su inkstais, neturėtumėte daug valgyti varškės, nes per didelis baltymų kiekis padidina šiam organui tenkančią apkrovą. Jei netoleruojate laktozės, derėtų rinktis varškę be laktozės.