Tai reiškia, kad visose mokyklose, universitetuose, ligoninėse ir kalėjimuose žmonės turės galimybę rinktis patiekalą, kuriame nėra jokių gyvūninės kilmės produktų.

Šis įstatymas buvo priimtas 2017 metų kovą, kai Portugalijos vegetarų asociacija parengė vieną peticiją, kuri 2016 metų pradžioje surinko daugiau kaip 15 tūkst. parašų. Įstatymas buvo priimtas bendromis trijų kairiojo sparno politinių partijų pastangomis.

„Mes manome, kad Portugalija padarė svarbų persilaužimą, nes pirmą kartą buvo priimtas įstatymas, skirtas konkrečiai vegetarizmui“, – sakė Portugalijos vegetarų asociacijos atstovas spaudai Nuno Alvimas.

Įstatymas propaguos įvairesnę mitybą ir paskatins daugiau žmonių rinktis veganiškus patiekalus, kai jie bus plačiau prieinami.

„Žinoma, šis įstatymas pirmiausia turės teigiamą poveikį visuomenės sveikatai, tačiau jis ilgainiui pagerins ir gyvūnų bei aplinkos apsaugą. Mūsų nuomone, ginti veganų teises yra ne ką mažiau svarbu, negu šviesti žmones apie veganizmo naudą“, – teigė jis.

Lisabona, Portugalija

Didžiosios Britanijos piliečiai taip pat kovoja už teisę rinktis veganiškus patiekalus: panaši peticija jau yra surinkusi 16 tūkst. parašų.

„Ligoninės, kalėjimai ir šveitimo įstaigos turėtų siūlyti maistą, kuris gerbia lygybę bei įvairovę, bet, deja, kai kuriose įstaigose vis dar sunku gauti veganiškų patiekalų“, – sakė dietologė Heather Russell iš Didžiosios Britanijos Veganų draugijos.

„Mūsų kampanijos tikslas yra pasiekti tai, kas buvo pasiekta Portugalijoje – užtikrinti, kad veganiškas maistas visuomet būtų prieinamas. Bendradarbiauju su medikais ir viešojo maitinimo atstovais, kad tai taptų realybe“, – pažymėjo ji.

Taigi, kas keliauja į Portugaliją?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)