Grikiai yra bene maistingiausios kruopos, kurių rekomenduojama valgyti kuo dažniau.

Prieš virdami grikius kaip tik įmanoma silpniau įkaitinkite kaitlentę, statykite puodą ir suberkite norimą kiekį grikių, pakepinkite juos keletą minučių ir tik tada pilkite vandenį. Pavirkite kelias minutes, išjunkite kaitrą, dangčiu uždenkite ir palaikykite 15 min. Tuomet grikiai bus birūs. Druską dėkite tik tada, kai grikius kepinsite.

Reikės:

2 stiklinių virtų grikių
100 g kietojo sūrio
200 g pievagrybių
1 mėlynojo svogūno
stiklinės grietinėlės
30 g sviesto
šakelės šviežio baziliko
druskos, pipirų

Gaminimas:

Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, pievagrybius padalinkite į 4–6 dalis.
Ant kaitlentės statykite 2 puodus, į abu įmeskite po gabaliuką sviesto. Į vieną puodą suverskite svogūnus ir pievagrybius, į kitą – grikius.
Grybus kepinkite, kol jie suminkštės. Grikius pakepkite kelias minutes ir iš lėto, nuolat maišydami supilkite grietinėlę. Paskaninkite druska, pipirais, šviežiu baziliku. Virkite, kol grietinėlė išgaruos.
Į grikius sudėkite smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį. Išmaišykite.
Sudėkite grikius į lėkštes, ant jų ar šalia įdėkite grybus.

Skanaus!