Tobulo grikių garnyro receptu dalijasi tinklaraštis „Lieknos bitės“.
Reikės:
norimo kiekio birių grikių
½ brokolio
1 morkos
1 svogūno
2 skiltelių česnako
1 v. š. ghee sviesto
druskos
Gaminimas:
Grikius išvirkite jums įprastu būdu. Geriausia tiesiog kruopas nuplauti, suberti jas į puodą su vandeniu (santykiu 1 dalis grikių ir 2 vandens), įberti druskos, užvirti vandenį, uždengti dangčiu ir virti 12 minučių.
Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite įkaitintoje keptuvėje su ghee sviestu, sudėkite traiškytus česnakus, morkas, pačioje pabaigoje – brokolius.
Įpilkite pusę stiklinės vandens, pagardinkite prieskoniais, ant keptuvės uždėkite dangtį ir leiskite dar 5 minutes pasitroškinti.
Grikius ir keptas daržoves galima patiekti atskirai, tačiau itin gardu juos sumaišyti.