Dabar jos paskyrą „Instagram“ seka beveik 10 tūkst. žmonių, o mylimas hobis pamažu atneša ir puikių rezultatų – pavyko suburti ne tik ištikimą sekėjų auditoriją, bet ir užmegzti tvirtas partnerystes, ra6oma pranešime. Su prekybos tinklu „Rimi“ bendradarbiaujanti kūrėja savo jėgas išbando tiek virtuvėje, tiek skirtinguose kulinariniuose iššūkiuose bei laidose, kurių vedėja netikėtai tapo.
Meilė maistui lydi nuo vaikystės
„Mano šeimoje kokybiškas maistas visuomet buvo vertybė. Dažniausiai gamindavo močiutė, tad skanių ir gerų receptų turėjome daug. Gaminti pamėgau ir aš, dar būdama mokykloje ruošdavau patiekalus pagal mamos mokykliniame sąsiuvinyje užrašytus receptus. Mano draugai ir artimieji sako, kad gaminti mėgau jau nuo seno, bet man atrodo, kad pagrindinis lūžis įvyko universitete. Atvykau studijuoti į Vilnių, turėjau gamintis pati, o valgyti vis tą patį maistą man greitai pabodo. Todėl pradėjau domėtis kulinarija, ieškoti įdomesnių receptų, o kai pavykdavo ir gaudavau skanų rezultatą, tai motyvuodavo eksperimentuoti dar daugiau. Pamažu maisto gaminimas tapo aistra ir pagrindiniu mano hobiu“, – pasakoja K. Remeikaitė.
Ji priduria, kad dabar idėjų receptams semiasi kulinarijos knygose, taip pat žiūrėdama laidas apie maistą, eidama į restoranus ar bendraudama su kitais maisto tinklaraštininkais: „Prieš kelis metus pajaučiau, kad jau ir be recepto žinau, kas su kuo derės. Mėgstu išbandyti skirtingus skonius ir esu įvaldžiusi nemažai maisto ruošimo technikų, tad gamindama galiu sau drąsiai duoti daugiau laisvės. Be to, labai džiaugiuosi, kad turiu ir savo maisto paskyrą – kai nėra įkvėpimo ar idėjų, tiesiog pasižiūriu senesnius savo receptus ir visada kažką išsirenku.“
Virtuvėje nebūtina kurti šedevrų
Paklausta, ką patartų tiems, kuriems maisto gaminimas vis dar atrodo sunkus kasdienis darbas, Kotryna tik šypteli: „Visų pirma, rekomenduoju pamėginti pagalvoti, kodėl taip yra, nes atradus priežastį daug lengviau spręsti, ką daryti. Dar visiems rekomenduoju pasirūpinti gerais įrankiais maisto ruošimui. Neretai šis aspektas nuvertinamas galvojant „kam man brangus peilis, jeigu aš negaminu?“, nors būna atvirkščiai – dėl to ir negamini, kad su atbukusiu peiliu gaminti malonumas tikrai menkas. Rekomenduoju ir nespausti savęs per daug, gaminti tai, ką patinka gaminti. Nebūtina virtuvėje kurti šedevrų, kad galėtume valgyti skaniai ir sveikai. Na ir galiausiai, siūlau rinktis kokybiškus produktus, kuriuos gaminti būtų malonumas.“
Neslepia ir ateities planų
K. Remeikaitė pasakoja, kad receptų tinklaraštis „Ko nors skanaus“ kol kas nėra pagrindinė jos veikla. Mergina dirba kitoje srityje, tačiau pripažįsta, kad kartais valandų paroje pritrūksta, todėl svajoja, jog vieną dieną savo mylimą laisvalaikio užsiėmimą pavers pagrindine veikla ir pragyvenimo šaltiniu.
Visgi, paklausta ar neplanuoja išleisti savo receptų knygos Kotryna išlieka kukli: „Galėčiau pavadinti tai savo didele ir slapta svajone. Noriu daugiau išmokti ir labiau įgusti virtuvėje, bet šios idėjos neatmesiu. Tikiu, kad viskam ateina savas laikas – gal jis kažkada ateis ir mano receptų knygai.“
Voveraičių su bulvėmis receptas
2 didelės porcijoms reikės:
* 400-500 g šviežių bulvyčių
* 4 v. š. alyvuogių aliejaus
* puslitris voveraičių
* svogūnas
* 50 g šalto rūkymo kumpio (rinkausi nugarinę)
* 100 g riebios grietinėlės
* 1 a.š. su kaupu miltų
* sauja petražolių
* druskos, pipirų
Kaip gaminti
* Bulvytes nuplaukite ir užkaiskite puode su vandeniu ir šaukšteliu druskos (aš verdu ir valgau su lupena). Didesnes galite perpjauti pusiau. Virkite apie 15 min - turi pavykti įsmeigti šakutę, bet dar būti tvirtos.
* Voveraites kruopščiai nuplaukite. Man patinka jas užmerkti. bet ne ilgiau nei 2 min, kad neišbrinktų, ir tuomet po tekančiu vandeniu nuskalauti. Jei reikia, patrinti prikibusias žemes. Nusausinti pabėrus ant popierinio rankšluosčio.
* Įkaitinkite keptuvę ir ant likusio aliejaus pakepinkite smulkintą svogūną ir kumpį. Suberkite pasmulkintas voveraites ir kepkite 10 min vis pamaišydami.
* Supilkite grietinėlę ir užvirkite. Miltus atskirame indelyje užpilkite keliais šaukštais nusemtos karštos grietinėlės, išmaišykite ir supilkite į keptuvę. Berkite druskos, pipirų, petražolių ir pakaitinkite 2 min. Leiskite pavėsti porą minučių, kad sutirštėtų, ir serviruokite papuošę petražolėmis.