Kaip greitai ir nesudėtingai pašalinti susikaupusių riebalų sluoksnį, patariama svetainėje thekitchn.com.

Nuvalyti riebalus iš karto ne visada pavyksta, ypač jei tenka skubėti pamaitinti išalkusią šeimyną. Vis dėlto jei taip padarytumėte, būtų idealu, nes kuo ilgiau dėmės lieka nenuvalytos, tuo sunkiau darosi jas pašalinti.

Sienų ir spintelių valymo dažnį bei intensyvumą, žinoma, lemia tai, kas kiek laiko jūs gaminate ir kiek riebalų naudojate.

Susiruošę valyti riebalus ir nešvarumus, pirmiausia turėsite juos suminkštinti šiltu vandeniu, tada nuvalyti kempinėle, pamirkyta į šiltą, muiliną vandenį, ir galiausiai nusausinti paviršių virtuviniu rankšluosčiu, kad neliktų nieko, prie ko vėl galėtų imti lipti purvas. Sunkiai išvalomas dėmes kartais gali tekti patrinti valgomąja soda arba papurkšti distiliuotu baltu actu.

Gera žinia ta, kad tas pats toliau aprašytas procesas ir priemonės tiks valant bet kokį paviršių, t. y. ir medines spinteles, ir keramines plyteles, ir dažytas sienas. Aišku, būtina atminti, kad iš karto trinti sienų iš visų jėgų nereikia, nes rizikuojate sugadinti paviršių.

Ko prireiks:

  • popierinių rankšluosčių
  • šilto vandens
  • švarių virtuvinių rankšluosčių
  • skysto indų ploviklio
  • kempinės
  • puodelio valgomosios sodos
  • distiliuoto balto acto
  • švarių rankšluosčių
  • kibiro
  • dubens;
  • purkštuvo

Darbo eiga

Pirmiausia popieriniu rankšluosčiu nušluostykite visas neseniai užtiškusias dėmes.

Kai tai padarysite, pereikite prie užsisenėjusių dėmių: šiltu vandeniu sudrėkinkite švarų virtuvinį rankšluostį ir kiek pašluostykite riebalus, kad jie suminkštėtų.

Pasiruoškite valomąjį tirpalą: lašą arba porą skysto indų ploviklio įpilkite į kibirą šilto vandens.

Pamirkykite į tirpalą kempinę. Tada ją nugręžkite ir spausdami, sukamaisiais judesiais trinkite sieną.

Jei matote, kad kai kurių dėmių taip lengvai nepašalinsite, pasigaminkite pastą iš puodelio sodos ir puodelio vandens, užtepkite jos ant riebalų dėmės ir leiskite sudžiūti. Vėliau pastą pašalinkite švariu, minkštu virtuviniu rankšluosčiu.

Jei riebalų dėmė vis dar matoma, į purkštuvą lygiomis dalimis supilkite šiltą vandenį bei actą ir papurkškite tirpalu dėmę. Po 5 minučių dėmės turėtų nelikti.

Pačioje pabaigoje nušluostykite nuvalytą paviršių šiltu vandeniu sudrėkintu virtuviniu rankšluosčiu ir galiausiai nusausinkite.

Pastaba. Neskiestais balikliais dėmių geriau nevalyti, nes kyla rizika sugadinti paviršių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)