2 sotiems sumuštiniams prireiks:

2 jūsų mėgiamų bandelių (galima rinktis ir lavašą)
4 griežinėlių cukinijos
4 griežinėlių baklažano
4 saulėje džiovintų pomidorų
1 konservuotos raudonosios paprikos
2 saujos bazilikų
apie 60–70 g fetos
2 griežinėlių vytinto kumpio (nebūtina)
tirštojo balzamiko padažo
šviežiai maltų pipirų

Marinatui:

1 išspaustos skiltelės česnako
1 v. š. garstyčių

Kepimui:

Ghee sviesto arba kepimui skirto aliejaus

Gaminimas:

Garstyčias sumaišome su česnaku ir ištepame baklažanus bei cukinijas.

Paliekame pusvalandį–valandą marinuotis.

Tuo tarpu neskubėdami paruošiame likusius ingredientus.

Bandeles perpjauname išilgai ir padalijame pusiau.

Susmulkiname pomidorus, papriką, fetą.

Cukinijas ir baklažanus kelias minutes apkepame keptuvėje iš abiejų pusių, kol suminkštės.

Keptuvėje (galima ir orkaitėje naudojant grill funkciją) trumpai apkepame vidines bandelės puses, kol jos taps traškios.

Tada sluoksniuojame taip:
cukinijos ir baklažanai,
paprikos,
pomidorai,
kumpis ir bazilikai.

Viską apšlakstome balzamiko padažu ir apibarstome sūriu.

Šiek tiek pipirų, druskos užtenka nuo fetos.

Sumuštinius dar iš abiejų pusių apkepame keptuvėje, kol susidarys traški plutelė. O jeigu turite naminį griliuką, suvožkite juos ir gerai pačirškinkite!

Štai ir viskas!

Beje, skanu ir be kumpio, o vietoje balzamiko čia puikiai tiks ir pesto padažas.