baklažanai

baklažanai

Baklažanas (lot. Solanum melongena) – vienmetis bulvinių (Solanaceae) šeimos kiauliauogių (Solanum) genties augalas.

115-180 cm aukščio, stiebas tvirtas, šakotas. Lapai širdiški, tamsiai žali su violetiniu atspalviu. Žiedai stambūs, violetiniai. Žydi gegužės – rugsėjo mėnesiais.

Jūs tik paragaukit: baklažanų ir mocarelos sūrio suktinukai (6)

DELFI TV laidų vedėjas Arnas Mazėtis specialiame projekte „Italija namuose“ tęsia kulinarines keliones po šią šalį. Čia pateikiami patiekalų...

Šiuos maisto produktus šaldytuve, pasirodo, laikome visai be reikalo (22)

Dažnai nesusimąstome, kodėl supelijo, atrodytų, neseniai nupirkta duona arba kodėl sudygo svogūnai. Dažniausiai taip nutinka dėl to, kad mes nemokame...

Kitokia Turkija: ką praleidžia „viskas įskaičiuota“ poilsį pamėgę lietuviai (21)

Jau vien tai, kad patys turkai labiausiai mėgsta atostogauti savame krašte, daug pasako apie Turkiją ir ją dievinančius jos gyventojus. Ir nors...

Maisto derinimas: kodėl nereikėtų valgyti mėsos su bulvėmis (70)

Maisto derinimas – viena paprasčiausių ir sveikiausių dietų. Galima valgyti viską, ką mėgstate, tik skirtingu laiku. Suderintas maistas greičiau...

Mėlynosios zonos: kodėl jose tiek daug šimtamečių ir ko galėtume iš jų pasimokyti (4)

Įvairaus amžiaus žmonės, neabejingi savo sveikatai, vis labiau domisi, kaip prailginti gyvenimo trukmę, nors ši ir taip jau pakankamai ilga. O kas...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10