4 porcijoms reikės:

  • 400 g ryžių
  • 1 skardinės (580 ml) marinuotų pievagrybių
  • 1 pakuotės (400g) žaliųjų žirnelių
  • 200 ml kokosų pieno
  • 4 a. š. kario
  • 40 g kvietinių miltų
  • 10 šakelių kalendros
  • 4 šaukštų augalinio aliejaus

Gaminimas:

  1. Išverdame ryžius pasūdytame vandenyje.
  2. Grybus supjaustome į 4 dalis, apkepiname su alyvuogių aliejumi maždaug 5 min., apibarstome miltais ir kаriu.
  3. Supilame kokosų pieną, užviriname ir paverdame 5 min.
  4. Sudedame šaldytus žaliuosius žirnelius, po 2–3 min. – ryžius, išmaišome ir troškiname 5 min.
  5. Patiekiame apibarstę smulkiai kapotomis blakinėmis kalendromis.

Rekomendacijos. Kadangi kario prieskoniai yra kelių prieskonių mišinys, norint, kad patiekalas būtų įvairesnio skonio, galima įberti garstyčių grūdelių, kmynų, imbiero, cinamono (tiems, kuriems patinka stiprūs aromatai), pankolio, gvazdikėlių, česnakų, bazilikų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją