19
Kitas

Mieliniai blynai

Žemaičių blynai su mėsa

„Su kokiu įdaru rinktumėtės žemaičių blynus – raugintų kopūstų ar mėsos? Aš – vieną tokį, kitą kitokį, nes su abiem įdarais blynai labai gardūs! Siūlau greitai ir nesudėtingai pasigaminti žemaičių blynų su mėsos arba raugintų kopūstų įdaru – labai labai skanu“, – kviečia tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina naturjevienė.

Reikės:

1,5 kg nevirtų bulvių (svoris nuluptų)
Druskos
6 šaukštų miltų
2 kiaušinių

Kopūstų įdarui:

300 g raugintų kopūstų
60 g svogūno
Druskos
Pipirų
1 šaukštelio cukraus
300 ml vandens

Mėsos įdarui:

400 g maltos mėsos
60 g svogūno
3 skiltelių česnako
Druskos
Pipirų
Paprikos miltelių

Kaip gaminti:

* Pasiruošiu raugintų kopūstų įdarą: kubeliais supjaustau svogūną. Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus, verčiu pjaustytus svogūno kubelius. Kepinu vis pamaišydama apie 3 min. ant didesnės ugnies.
* Tuomet prie kepintų svogūnų dedu apie 300 g raugintų kopūstų. Beriu šiek tiek druskos, pipirų, 1 šaukštelį cukraus – sumaišau.
* Pilu apie 200 ml vandens, sumaišau, uždengiu dangtį ir troškinu apie 30 min. ant silpnesnės ugnies. Įdaras paruoštas.
* Mėsos įdarui kubeliais supjaustau 60 g svogūną, susmulkinu 3 skilteles česnako.
Į įkaitintą keptuvę verčiu apie 400 g maltos mėsos, pjaustytą svogūną ir smulkintas česnako skilteles. Beriu druskos, pipirų, paprikos miltelių. Vis pamaišydama, kepinu apie 15 min. ant vidutinės ugnies. Įdaras paruoštas.
* Apie 1,5 kg nuluptų bulvių (svoris nuluptų) dedu į puodą, užpilu vandeniu (kad apsemtų bulves), beriu šiek tiek druskos. Puodą nešu ant viryklės – bulves virsiu, kol išvirs.
* Kai bulvės išverda, vandenį nupilu, o bulves verčiu į didesnį dubenį. Dar karštas bulves sutrinu bulvių trintuvu. Dedu 6 šaukštus miltų, beriu šiek tiek druskos, įmušu 2 kiaušinius. Viską labai gerai sumaišau šaukštu.
* Palaukiu apie 10 min., kol bulvių masė šiek tiek pravės, ir bus galima lipdyti blynus * Rankas sutepu aliejumi. Formuoju žemaičių blynus: imu saujelę bulvių masės, suformuoju kamuoliuką. Kamuoliuką išploju į didesnį blyną, ant blyno dedu šaukštą mėsos įdaro. Blyno kraštus užlenkiu ir užspaudžiu kraštus, kad mėsos įdaras liktų viduje. Suformuoju apvalų ar pailgą blyną su įdaru viduje. Taip pagaminau 8 blynus su mėsos įdaru.
* Lygiai taip pat suformuoju dar 6 blynus su raugintų kopūstų įdaru.
* Taigi iš viso „sulipdžiau“ 14 žemaičių blynų. Tik nepamirškite rankas vis patepti aliejumi, kad bulvių tešla neliptų prie rankų.
* Į įkaitintą keptuvę pilu aliejaus ir dedu blynus. Kepu ant vidutinės ugnies apie 3 min. vieną pusę, tuomet blynus apverčiu ir kepu dar apie 3 min. kitą pusę.
Jei visų blynų nenorite kepti, dėkite juos į šaldiklį – prireikus išimsite, atšildysite ir apkepsite.

Skanaus!

19
Kitas

Mieliniai blynai

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją