Neseniai startavęs šis „Delfi TV“ projektas filmuojamas „Delfi TV virtuvėje“, kur jau teko gaminti ir pačiai Kristinai (jos žalumynų užtepėlės receptą galite rasti ČIA). Pasak „Delfi TV“ laidų vedėjos, kuri mielai sukasi virtuvėje ir puikiai gamina, sumuštiniai nebūtinai turi būti skubančio žmogaus maistas.

„Priešingai. Man sumuštinius patinka gaminti lėtais sekmadienio rytais, juos puošti, gražinti. Su meile pagamintas sumuštinis gali būti mažytis meno kūrinys.

Sumuštinius gaminu gana dažnai ir įvairiomis formomis. Kartais tai būna pagrindinis dienos valgis, o kartais – puikus užkandis svečiams. Turbūt net sunku sugalvoti patiekalą, kurį būtų galima patiekti taip skirtingai, kaip sumuštinį“, – pasakojo K. Pocytė.

Kristina Pocytė

Pasiteiravus, ar pati Kristina mėgsta virtuvėje eksperimentuoti, ji sakė, jog mielai išbando naujus receptus, o gamindama sumuštinius taip pat stengiasi atrasti ką nors naujo. Kartais ant riekės duonos keliauja plakta kiaušinienė, kartais – silkė, o kartais ir avokadas.

„Jei atvirai, nepamenu, kada tepiausi paprastą sumuštinį su lydytu sūriu ar dešra, nors mielai pasivaišinčiau ir tokiu. Artėjant žiemai tikrai susitepsiu ir juodos duonos sumuštinį su sviestu, smulkiai pjaustytais česnakais ir žiupsneliu druskos.

Kartais labai skanu sumuštinio duoną pakeisti salotos lapu, nes juk sumuštinis neprivalo būti tik su duona“, – su šypsena pasakojo laidų vedėja bei pridūrė, kad vienu metu virtuvėje gali atlikti daug dalykų: virti, kepti, trinti, maišyti, o turėdama tokius įgūdžius ji greitai pagamina ir pietus ar vakarienę.


„Delfi TV virtuvė“ veikia verslo centre „Vertas“, esančiame Gynėjų g. 16, Vilniuje. Norintieji šioje erdvėje filmuoti savo maisto šedevrus, daryti pristatymus ar kitus renginius, jau dabar gali rašyti el. paštu rinkodara@delfi.lt.

„Delfi TV“ eteryje laidą „Receptų receptai“ galite stebėti kiekvieną šeštadienį 9.30 val. „Delfi TV“ – nemokamas televizijos kanalas pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)