aA
Kartu su rudenėjančiais orais prasidėjęs naujasis „Delfi TV“ televizijos sezonas primena, kaip svarbu šiame nuolat besikeičiančiame ir įvykių kupiname pasaulyje kartais rasti akimirką naujiems įspūdžiams, skoniams ir patirtims. Kiekvieną darbo dieną 15 val. rodomos aktualijų laidos „Delfi diena“ vedėjos Kristina Pocytė ir Greta Klimkaitė prieš kibdamos į naujojo sezono darbus susitiko „Delfi TV virtuvė“ studijoje ir pagamino gardžias užkandėles.
Greta Klimkaitė ir Kristina Pocytė virtuvėje
Greta Klimkaitė ir Kristina Pocytė virtuvėje
© DELFI / Domantas Pipas

Virtuvė – improvizacijų vieta


Žinoma televizijos laidų vedėja K. Pocytė virtuvėje nėra naujokė. Čia ji gali atsipalaiduoti ir mėgautis gardžiomis improvizacijomis. Žurnalistė puikiai gamina tiek tradicinius lietuviškus patiekalus, tiek artimuosius ir bičiulius mielai nustebina egzotiškais skoniais. Dabar, kai daugelis ruošiasi žiemai, ji agurkėlius marinuoja su medumi ir čili pipirais.

Marinavimas, kaip ir viskas, prasideda nuo noro eksperimentuoti. Kartą pabandžiau pagaminti pagal mamos receptus su trupučiu savo improvizacijos ir taip per kelerius metus bandymų jau galiu pasidžiaugti skaniais rezultatais.

Pernai agurkus žiemai ruošiau pjaustytus itin smulkiomis juostelėmis, o šiemet vis svarsčiau, kaip pateikti kaip nors kitaip. Taip galvoje gimė idėja agurkus pjaustyti juostelėmis ir sukti juos ratu. Taip juostelė po juostelės ir stiklainiuose pamažu susisuko kažkas panašaus į gėlės žiedus. Ir ne tik iš agurkų, bet ir iš cukinijų. Tad turbūt tam reikia tik fantazijos ir... didžiulės kantrybės (juokiasi), nes prireikė ne tik virtuvės įrankių, buvo panaudotas net pincetas“, – pasakojo K. Pocytė.

Kristina neslepia, kad žurnalisto darbas nesibaigia pasibaigus tiesioginio eterio laikui ar darbo valandoms. Tai – gyvenimo būdas, kuriuo ji džiaugiasi. „Toks gyvenimo būdas puikiai pritaikomas ir virtuvėje, nes gaminant yra daugybė laiko klausyti įvairių laidų, pokalbių, podkastų ar panašiai“, – šypteli „Delfi diena“ vedėja.

Nuo salotų iki bulvių


Tiesa, jos kolegė Greta Klimkaitė virtuvėje sukasi retai. Maisto gaminimas, anot jos, retai teikia malonumą, nes ne visuomet ir pavyksta. Tačiau paprašius įvardinti firminį patiekalą Greta nesusimąsčiusi sako, jog tai turėtų būti salotos su feta ar kreminiu burrata sūriu.

„Tačiau iš tiesų mano pats mėgstamiausias maistas – bulvės. Visokios. Anksčiau praktiškai visiems draugams kepdavau bulves. Dabar mano šaldytuve dažniausiai galima rasti kastinio – visad pasiruošusi, jei užsimanysiu išsivirti bulvių“, – pasakojo Greta.

Tačiau paprašytos pagaminti bendrą patiekalą ir pasidalinti jo receptu televizijos žurnalistės pasirinko gardžią žalumynų užtepėlę, kurią K. Pocytė išmoko gaminti iš savo mamos. Vasaromis ji nemažai laiko praleisdavo tėvų sode, kur auga ir gausybė įvairiausių žalumynų, todėl kaskart ši užtepėlė būdavo vis kitokia.

Šįkart vasariški sodo prisiminimai įkvėpė abi koleges pagaminti užtepėlę, kuri be jokių abejonių patiks ir judviejų laidą jau pamėgusiems žiūrovams.

Užkandėlė su žalumynais

Kai norisi ko nors nenuobodaus pusryčiams ar greitai paruošiamo laukiant svečių, puikiai tiks per kelias minutes paruošiama užkandėlė su žalumynais. Ir tepti ją galima beveik ant visko: minkštos bandelės, paskrudinto batono ar tiesiog dėlioti į užkandžių krepšelius. Ji tokia universali, kad ir skonį galima keisti pagal asmeninius norus: įdedant daugiau mėgstamų žalumynų ar eksperimentuojant su naujais.

Reikės:

5 kietai virtų kiaušinių;
2 šaukštų majonezo;
Žiupsnelio druskos;
Ryšulėlio šviežių krapų;
Ryšulėlio šviežių petražolių;
Ryžulėlio svogūnų laiškų.

Paruošimas:

Kiaušinius kietai išvirkite ir susmulkinkite kuo smulkiau. Kuo smulkiau supjaustysite kiaušinius, tuo gražiau ir skaniau bus. Tuomet pjaustome žalumynus, jų reikia tiek, kad būtų bent dvigubai daugiau nei kiaušinių masės. Su žalumynais galima eksperimentuoti, šioje užkandėlėje puikiai tinka ir salierų lapai. Viską susmulkinus dedame kelis šaukštus majonezo, pagardiname druska ir tiekiame tepdami ant paskrudinto batono, bandelės ar tiesiog sudėdami į užkandėlių krepšelius.


„Delfi TV” eteryje nuo rugsėjo 11 dienos startavo naujas sezonas.

„Delfi TV” – nemokamas televizijos kanalas pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(4 žmonės įvertino)
5.0000

„Gimę ne Lietuvoje“ laidos vedėjas papasakojo, kodėl nė už ką neragautų vėdarų (17)

Šeštadieniais 9.30 val. „Delfi TV“ eteryje rodomoje laidoje „ Receptų receptai “, kurioje...

Pirštus apsilaižysite: purus ir drėgnas Kristinos obuolių pyragas be miltų ir cukraus (25)

Internete „Maisto mėgėja“ pasivadinusią Kristiną Naturjevienę seka daugiau nei 75 tūkst....

Vieniems tai tikras atradimas, kitiems – siaubas: išmėginkite Odetos marinuotų kiaušinių receptą (21)

Virtus kiaušinius marinuoja britai, amerikiečiai, vokiečiai, prancūzai ir kitų tautų atstovai....

Atvėsus orams gydytoja dietologė kviečia išbandyti sočią japonišką sriubą – rameną (6)

Atvėsus orams norisi šilto ir sotaus maisto, tad sriuba – vienas geriausių pasirinkimų...

„Receptų receptai“ laidoje – sumuštiniai, kurie patiks kiekvienam (1)

Kiekvieną šeštadienį, 9.30 val. „Delfi TV“ eteryje rodoma laida „ Receptų receptai “,...

Top naujienos

Duomenų apžvalga: ši COVID-19 banga Lietuvoje netrukus taps didžiausia per visą pandemiją (27)

Ketvirtoji COVID-19 banga Lietuvoje netrukus taps didžiausia per visą pandemiją, prognozuojama...

Profesorius Landsbergis vietoje 100 eurų išmokos siūlo „karstelio mokestį“

Profesorius Vytautas Landsbergis teigia turįs alternatyvą finansinei 100 eurų paskatai, kuria...

Pokyčiai ir degalinėse: į dalį be galimybių paso nepavyks užeiti, kai kuriose priimama tik po vieną klientą papildyta (165)

Penktadienį vairuotojai praneša apie tai, kad į dalį degalinių negali patekti be galimybių paso....

Pasikeitus tvarkai, prie parduotuvių nusidriekė pirkėjų eilės: bando prasmukti be galimybių paso patikslinta (640)

Daugėjant koronaviruso atvejų nuo penktadienio sugriežtinus ir mažesnių, iki 1,5 tūkst. kv....

Po Nausėdos įtarimų dėl vakcinacijos valdantieji žodžių nesirinko: „šis bailys peržengė ribą“ (177)

Į prezidento Gitano Nausėdos žodžius, esą vasaros pradžioje buvo dirbtinai sulėtinti skiepijimo...

Žiniasklaida: Baltarusija sustabdė vizų išdavimą Irako piliečiams (124)

Baltarusija sustabdė vizų išdavimą Irako piliečiams , skelbia Lenkijos naujienų portalas...

Žurnalas „Tavo vaikas“ | D+

Berniukas su istorija: kad jo susilauktų, tėvai nuėjo kryžiaus kelius, o tada abu susirgo kovidu

Naujasis „redakcijos kūdikis “ – Adas, mažutis berniukas su didele istorija. Pasakojimą...

Lietuva antra ES pagal COVID-19 atvejus, trečia pagal mirtis: mūsų šalį sergamumu aplenkė kaimynė (73)

Lietuva yra antra Europos Sąjungoje pagal naujų COVID-19 atvejų rodiklį ir trečia pagal...

Pareiškimas dėl skiepijimo tempų sulėtinimo sukėlė emocijų audrą: Prezidentūra pateikė paaiškinimą (153)

Prezidentūra plačiau paaiškino, ką turėjo mintyje prezidentas Gitanas Nausėda , pareiškęs,...