Virtuvė – improvizacijų vieta


Žinoma televizijos laidų vedėja K. Pocytė virtuvėje nėra naujokė. Čia ji gali atsipalaiduoti ir mėgautis gardžiomis improvizacijomis. Žurnalistė puikiai gamina tiek tradicinius lietuviškus patiekalus, tiek artimuosius ir bičiulius mielai nustebina egzotiškais skoniais. Dabar, kai daugelis ruošiasi žiemai, ji agurkėlius marinuoja su medumi ir čili pipirais.

Marinavimas, kaip ir viskas, prasideda nuo noro eksperimentuoti. Kartą pabandžiau pagaminti pagal mamos receptus su trupučiu savo improvizacijos ir taip per kelerius metus bandymų jau galiu pasidžiaugti skaniais rezultatais.

Pernai agurkus žiemai ruošiau pjaustytus itin smulkiomis juostelėmis, o šiemet vis svarsčiau, kaip pateikti kaip nors kitaip. Taip galvoje gimė idėja agurkus pjaustyti juostelėmis ir sukti juos ratu. Taip juostelė po juostelės ir stiklainiuose pamažu susisuko kažkas panašaus į gėlės žiedus. Ir ne tik iš agurkų, bet ir iš cukinijų. Tad turbūt tam reikia tik fantazijos ir... didžiulės kantrybės (juokiasi), nes prireikė ne tik virtuvės įrankių, buvo panaudotas net pincetas“, – pasakojo K. Pocytė.

Kristina neslepia, kad žurnalisto darbas nesibaigia pasibaigus tiesioginio eterio laikui ar darbo valandoms. Tai – gyvenimo būdas, kuriuo ji džiaugiasi. „Toks gyvenimo būdas puikiai pritaikomas ir virtuvėje, nes gaminant yra daugybė laiko klausyti įvairių laidų, pokalbių, podkastų ar panašiai“, – šypteli „Delfi diena“ vedėja.

Nuo salotų iki bulvių


Tiesa, jos kolegė Greta Klimkaitė virtuvėje sukasi retai. Maisto gaminimas, anot jos, retai teikia malonumą, nes ne visuomet ir pavyksta. Tačiau paprašius įvardinti firminį patiekalą Greta nesusimąsčiusi sako, jog tai turėtų būti salotos su feta ar kreminiu burrata sūriu.

„Tačiau iš tiesų mano pats mėgstamiausias maistas – bulvės. Visokios. Anksčiau praktiškai visiems draugams kepdavau bulves. Dabar mano šaldytuve dažniausiai galima rasti kastinio – visad pasiruošusi, jei užsimanysiu išsivirti bulvių“, – pasakojo Greta.

Tačiau paprašytos pagaminti bendrą patiekalą ir pasidalinti jo receptu televizijos žurnalistės pasirinko gardžią žalumynų užtepėlę, kurią K. Pocytė išmoko gaminti iš savo mamos. Vasaromis ji nemažai laiko praleisdavo tėvų sode, kur auga ir gausybė įvairiausių žalumynų, todėl kaskart ši užtepėlė būdavo vis kitokia.

Šįkart vasariški sodo prisiminimai įkvėpė abi koleges pagaminti užtepėlę, kuri be jokių abejonių patiks ir judviejų laidą jau pamėgusiems žiūrovams.

Užkandėlė su žalumynais

Kai norisi ko nors nenuobodaus pusryčiams ar greitai paruošiamo laukiant svečių, puikiai tiks per kelias minutes paruošiama užkandėlė su žalumynais. Ir tepti ją galima beveik ant visko: minkštos bandelės, paskrudinto batono ar tiesiog dėlioti į užkandžių krepšelius. Ji tokia universali, kad ir skonį galima keisti pagal asmeninius norus: įdedant daugiau mėgstamų žalumynų ar eksperimentuojant su naujais.

Reikės:

5 kietai virtų kiaušinių;
2 šaukštų majonezo;
Žiupsnelio druskos;
Ryšulėlio šviežių krapų;
Ryšulėlio šviežių petražolių;
Ryžulėlio svogūnų laiškų.

Paruošimas:

Kiaušinius kietai išvirkite ir susmulkinkite kuo smulkiau. Kuo smulkiau supjaustysite kiaušinius, tuo gražiau ir skaniau bus. Tuomet pjaustome žalumynus, jų reikia tiek, kad būtų bent dvigubai daugiau nei kiaušinių masės. Su žalumynais galima eksperimentuoti, šioje užkandėlėje puikiai tinka ir salierų lapai. Viską susmulkinus dedame kelis šaukštus majonezo, pagardiname druska ir tiekiame tepdami ant paskrudinto batono, bandelės ar tiesiog sudėdami į užkandėlių krepšelius.


„Delfi TV” eteryje nuo rugsėjo 11 dienos startavo naujas sezonas.

„Delfi TV” – nemokamas televizijos kanalas pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją