4 asm.
Gaminimas 15 min.
Kepimas 40–50min.
Forma – 25 cm

  • 3 kiaušinių
  • 60 g cukraus
  • Žiupsnelio druskos
  • 250 g trintos varškės
  • 250 g maskarponės
  • 250 g birios varškės
  • 1 vanilinio pudingo pakelio (38 g)
  • 50 g smulkintų migdolų
  • 50 g sviesto

1. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Į baltymus berkite druską, cukrų ir su plakikliu viską išmaišykite iki putų.
2. Į trynius dėkite trintą varškę ir maskarponę, viską išplakite. Suberkite birią varškę ir plakite vėl.
3. Maišant po truputį suberkite pudingo miltelius. Plakant sudėkite smulkintus migdolus.
4. Supilkite išplaktus baltymus. Išlydykite sviestą ir pilkite į tešlą. Gerai išmaišykite.
5. Tešlą supilkite į formą, paskleiskite ją tolygiai.
6. Įkaitinkite orkaitę iki 155 °C su karšto apipūtimo funkcija, dėkite apkepą ir kepkite apie 40–50 minučių, kol gražiai apskrus. Patikrinkite su mediniu iešmeliu.
7. Neišsigąskite, apkepas bus pakilęs, bet išėmus iš orkaitės, po kažkurio laiko pakris.
Valgykite karštą su šaukštu arba palaukite kol atvės ir tuomet galėsite pjaustyti, nes karštas per daug švelnus ir sunkiai pjaustomas.

Varškės apkepas

Alfo Ivanausko patarimai:

Varškę visuomet naudoju riebiausią, bet galite dėti tokią, kokią mėgstate jūs.

· Galite apkepą pagardinti vaisiais ir uogomis, bet jau iškeptą.
· Apkepą galite kepti didelėje formoje arba mažose. Geriau valgyti atvėsusį, jei norisi valgyti dar šiltą, rinkitės mažas formeles.
· Apkepą galite valgyti su jogurtu, grietine, trintomis uogomis. Jei mėgstate saldžiau, galite apibarstyti cukraus milteliais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)