112
Kitas

Nuostabusis Čičinsko kepsnys

Velingtono kepsnys

„Tai garsusis Velingtono kepsnys. Patiekalas tikrai reikalauja ir laiko, ir kantrybės, bet skonis atperka visą laiką ir kantrybę“, – gardaus kepsnio receptu dalijasi tinklaraščio „IngaLill's Kitchen“ autorė Norvegijoje gyvenanti Inga Haakonen.

Reikės:

apie 600 g jautienos išpjovos (tinka ir filė)
apie 5 juostelių Serano kumpio
apie 700 g pievagrybių
4 lakštai šaldytos sviestinės tešlos
1 paviršio puošimui
1 v. š. garstyčių (mėsai ištrinti)
Alyvuogių aliejaus mėsai apkepti
1 kiaušinio kepsnio aptepimui
Čiobrelio, druska bei pipiras pagal skonį

Padažui reikės:

200 ml raudono vyno
100 ml jautienos sultinio
2 v. š. burokėlių sulčių
mėgstamų uogų ( nebūtina)
Druska, pipirai bei rudo cukraus arbatinio šaukštelio (galima keisti į medų)
200 g sviesto kambario temp, arba 1v. š. kukurūzų miltų ištirpinti šaltame 50 ml vandenyje – padažui sutirštinti

Bulvėms reikės:

3 vidutinio dydžio bulvės
100 g parmezano sūrio
50 g lydyto sviesto bulvėms patepti
Druskos, pipirų

Morkoms reikės:

5 mažų morkų
5 šoninės juostelių
Medaus

Gaminimas:

* Mėsą lengvai apkepti su alyvuogių aliejumi ant didelės kaitros, kad apskrustų. Atvėsinti.
* Atvėsintą mėsą ištepi garstyčiomis, lengvai pagardinti druska, pipirais. Atidėti į šoną.
* Pievagrybius peiliu sukapoti labai smulkiai, galima ir trintuvu sumalti. Ir kepti ant vidutinės/ žemos kaitros – reikia išgarinti grybuose esantį vandenį, o nesukepinti. Grybus apiberti druska, pipirais (galima naudoti ir mėgstamus prieskonius), įdėti kelias šakeles čiobrelio ir kepti, kol neliks jokio skystimo. Atvėsinti.
* Dėti ant maistinės plėvelės vytintą Serano kumpį. Ant kumpio gražiai paplojant sudėti grybus, o ant šių – guldyti mėsą. Suvynioti plėvelę užsukant galus – taip lyg vystytumėm kūdikį, ir padėti į šaldytuvą valandai.
* Tuo tarpu ruošti tešlą. Iš 4 lakštų iškočioti vieną didelį lakštą.
* Po valandos išvynioti mėsą iš plėvelės, guldyti ją ant tešlos ir vėl viską gražiai susukti, suvynioti į maistinę plėvelę. Padėti į šaldytuvą.
* Orkaitę ar grilių įkaitinti iki 180-200 laipsnių. Wellington kepsnį išsivynioti iš plėvelės, patepame viršų kiaušinio plakiniu ir uždėti ant viršaus dar vieną ploną tešlos lakštą su ornamentais (nebūtina, tik gražiau), vėl patepti kiaušinio plakiniu ir kepti apie 15 min. arba kol mėsos vidinė temperatūra pasieks 56 laipsnius. Tai labai priklauso nuo mėsos storio.

* Padažui raudoną vyną pavirti, kol jo išgaruos bent 40 proc. Įpilti sultinio, burokėlių sulčių, suberti uogas. Pavirti apie 15 min. Įberti druskos, pipirų, cukraus ir vėl pavirti 5 min. Sutirštinimui dėti sviesto po truputį ir maišyti, kol sviestas ištirpsta.
* Bulves supjaustyti vienodais apskritimais ir sluoksniuoti į keksiukų formą. Kiekvieną sluoksnį patepti lydytu sviestu, pabarstyti druska. Kepti įkaitintoje 175 laipsnių orkaitėje 30 min. Pabarstyti sūriu ir kepti toliau, kol gražiai apskrus.
* Morkas apsukti šoninės juostelėmis ir kepti šalia bulvių ant kepimo skardos, kol apskrus. Po 20 min. patepti medumi ir leisti karamelizuotis.
112
Kitas

Nuostabusis Čičinsko kepsnys

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją