Nauja svogūnų veislė „Sunion“ gruodžio mėnesį buvo pradėta tiekti Italijoje, o šį mėnesį pasieks ir Vokietijos prekybos centrų lentynas. Pirkėjai Jungtinėje Karalystėje ir Prancūzijoje taip pat gali paragauti šio produkto, nes pastarosiomis savaitėmis jis buvo pristatytas į tam tikras priekybos vietas. Produktas parduodamas ir JAV, Kanadoje, Ispanijoje.

Daugiau nei tris dešimtmečius trukusio tradicinio veisimo rezultatas – ne vienintelis „Sunion“ privalumas. Teigiama, kad senstant jų skonis tik gerėja.

Svogūnai

„Nors laikymo metu įprasti svogūnai paprastai tampa aštresni, šios veislės svogūnai laikui bėgant tampa švelnesni ir saldesni“, – teigia BASF.

„Svogūnai, nedirginantys akių – puikus mūsų siekio paversti sveiką mitybą malonia pavyzdys“, – sakė „Sunions Europe“ projekto vadovas Bilgehanas Sueras.

Visa kita priklauso nuo vartotojų. „Kurios šalys bus svarstomos toliau, priklauso nuo vietos vartotojų susidomėjimo ir turimų tiekimo galimybių.“