Šaltibarščius pasigaminti išties nesudėtinga, o jų skonį lengva pritaikyti pagal savąjį. Pavyzdžiui, jei norite lengvesnių šaltibarščių, jiems gaminti rinkitės ne parduotuvėse siūlomą specialiai jiems skirtą kefyrą, o liesas pasukas. Taip pat galite rinktis ir kitokius žalumynus. O jei šaltibarščiai atrodo per tiršti, juos galima praskiesti vandeniu.

Dalijamės dviem šaltibarščių receptais – vienas patiks klasikinių šaltibarščių gerbėjams, kitas taps tikra atgaiva ieškantiems netradicinių skonių.

Tradiciniai šaltibarščiai

Reikės:

1,5 l kefyro
200 ml grietinės
2–3 virtų burokėlių
2–3 trumpavaisių agurkų
2 kietai virtų kiaušinių
krapų, svogūno laiškų

Puode kefyrą sumaišykite su grietine. Stambia tarka sutarkuokite burokėlius, juos taip pat sudėkite į puodą. Smulkiai supjaustykite agurkus, susmulkinkite žalumynus, viską sudėkite į puodą. Jei norite, įberkite druskos. Rekomenduojama prieš valgant šaltibarščius atšaldyti šaldytuve. Patiekdami į dubenėlius sudėkite pjaustytus kiaušinius.

Netradiciniai šaltibarščiai su ridikėliais ir rūgštynėmis

Šiuo receptu dalijasi tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“ autorė Renata Ničajienė.

Reikės:

1 l šaltibarščių kefyro
ryšelio ridikėlių
kelių saujų šviežių rūgštynių
ryšelio krapų
kelių svogūnų laiškų
druskos, cukraus, maltų juodųjų pipirų

Ridikėlius sutarkuokite burokine tarka, švariai išplautus ir nuvarvintus rūgštynių lapus smulkiai sukapokite peiliu, supjaustykite krapus ir svogūnų laiškus.

Į puodą supilkite šaltibarščių kefyrą, į jį sudėkite tarkuotus ridikėlius, kapotas rūgštynes, pjaustytus krapus su svogūnų laiškais. Gerai išmaišykite ir pagardinkite prieskoniais.

Gaminant šiuos šaltibarščius galima reguliuoti jų tirštumą ir pasirinkti labiau dominuojantį ingredientą: ridikėliai suteiks aštrumo, o rūgštynės – daugiau rūgštaus gaivumo skonį.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)