Ne pirmus metus šitaip su šeima atostogaujanti vilnietė Gintarė siūlo pasižiūrėti į jos vos prieš savaitę pasibaigusių atostogų nuotraukas, kur galima patiems išvysti iš pasakojimų sunkiai įsivaizduojama gausybe maisto nukrautus stalus. Ir taip kasdien, pusryčiams, pietums ir vakarienei.

Du mažamečius vaikus auginanti šeima kitokių savo atostogų nė neįsivaizduoja, mat įtikti jiems būna itin sunku. „Čia vaikai gali rinktis iš daugybės patiekalų – nuo gruzdintų bulvyčių, įvairiausių makaronų, o kur dar šviežių vaisių, net kokteilių pasirinkimas! Esame paskaičiavę, kad mums planas „viskas įskaičiuota“ tikrai atsiperka“, – pasakoja Gintarė.

Maistas Turkijos viešbutyje

Šiemet visa šeima atostogavo jau dukart ir abu kartus – Turkijoje. Tačiau nors ir pirmą, ir antrą kartą gyveno penkiomis žvaigždutėmis įvertintuose viešbučiuose, viskas, pradedant tuo pačiu maistu, baigiant pramogomis, skyrėsi, Gintarės žodžiais tariant, kaip diena ir naktis.

„Pirmą kartą šią vasarą apsistojome Sidėje, o dabar Tekirovoje, bet nors abu viešbučiai turi tiek pat žvaigždučių, jų lygis tikrai skiriasi. Negaliu pasakyti, ar smarkiai skiriasi jų kainos, nes jos juk priklauso ir nuo sezono, užimtumo ir t.t., bet girdėjau, kad, tarkim, rudenį gali rasti labai patrauklių pasiūlymų“, – kalba moteris.

Maistas Turkijos viešbutyje

Pusryčiai, anot jos, būdavo kukliausi – kiaušinienė, kurią, beje, iškepdavo pagal kiekvieno norus, įvairiausi sūriai, kepiniai, vaikams – 7–8 skirtingų rūšių sausų dribsnių, blynai, vafliai. Neįmanoma būdavo atsispirti ir saldžiai prinokusiems arbūzams, o sunkiausia, kaip juokdamasi pasakoja Gintarė, būdavo išsirinkti iš bemaž dešimties rūšių pomidorų. Šviežiai spaustų sulčių – apelsinų, greipfrutų ar maišytų – irgi galėjai ragauti kiek tik nori.

Per vakarienę moteris su vyru dažniausiai mėgaudavosi gausia jūrų gėrybių įvairove arba grilio patiekalais. Kas vakarą būdavo kepama mėsa, dažniausiai ėriena – ar kepsniai, ar šonkauliukai.

Maistas Turkijos viešbutyje

Didžiulį įspūdį moteriai padarė ir atskiras meniu, skirtas kūdikiams. „Pridėta skirtingų rūšių mišinukų, skirtų įvairaus amžiaus kūdikiams – tereikia išsirinkti ir pasišildyti. Taip pat kelių rūšių tyrelės, jau galintiems kramtyti – garuose virta vištiena su daržovėmis. Nors man toks meniu jau nebeaktualus, bet paliko didžiulį įspūdį“, – šypsosi ji.

Maistas Turkijos viešbutyje

Paklausta, ar nebūdavo sunku iš tokios gausybės išsirinkti, moteris atskleidė, kad jau ne pirmą kartą naudojo tam tikrą taktiką. „Kai atostogauju tokiose vietose, visada pirmomis dienomis stengiuosi paragauti kuo daugiau, bet po truputį, o paskui jau atsirenku, kas man patinka, ir vėliau renkuosi daugiausia tik tuos patiekalus“, – dalijasi Gintarė ir prisipažįsta, kad dabar teks stengtis atsikratyti „parsivežtus“ papildomus tris kilogramus.

Kokiais patiekalais Turkijos „Rixos“ viešbutyje lepinosi Gintarė ir jos šeima, kviečiame pažiūrėti fotogalerijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (130)