Žaidimo taisyklės

Kiekvienas dalyvis, ketinantis varžytis šaškių turnyre, turi pasiruošti mažiausiai du komplektus suvalgomų „šaškių“ (t. y. 24 vnt). Vienai žaidimo partijai reikalinga 12 vnt. „šaškių“. Žaidimui naudojamos „šaškės“ turi būti valgomos ir pagamintos ne anksčiau kaip vieną dieną prieš renginį.

„Šaškės“ gali būti: pačių pagaminti konservai, liofilizuoti vaisiai ar daržovės, konditerijos gaminiai, vieno kąsnio užkandžiai ar kt. Vienos žaidimo partijos „šaškės“ turi būti panašios arba vienodos. „Šaškių“ matmenys: skersmuo – iki 7 cm, aukštis nėra ribojamas.

Gaminys turi būti stabilus, tvirtai stovėti. Produktai ar jų gaminiai turi/ gali būti indeliuose, supakuotos ar pateiktos ant atskiro pagrindo, kad neturėtų tiesioginio sąlyčio su žaidėjų pirštais.

Žaidimo metu žaidėjai privalo mūvėti ir keisti vienkartines pirštines, kurias parūpins organizatoriai.

Iš gyvenimo

Ėriškių kultūros centro kultūrinių veiklų koordinatorius ir organizatorius renginių aptarnavimui Valdemaras Liudvinavičius džiaugėsi, kad tokia unikali idėja kilo bendrai viso kultūros centro darbuotojams.

„Kaip kilo idėja? Tiesiog, iš gyvenimo. Dažnai namuose „pašaškiaujame“, mėgstame gaminti, renginiuose taip pat vaišinamės užkandžiais, košėmis ar sriubomis. Taigi, taip sumanėme, kad šiuos du, rodos, nesuderinamus dalykus galima suderinti!“, – pasakojo vyras.

Renginys turi net kelias mintis.

„Visų pirma, rajone esti renginių, kurie šiaip skirtingi, bet su maistu susiję, pavyzdžiui, „Sveikatos receptai“, „Gardu kaip du medu“. Jie edukaciniai, linksmi, įtraukiantys. Taip ir norisi toliau suktis apie maistą bei kurti tęstinumą. Nebeturint rėmimo, norėjome kažko paprastesnio ir mažesnio formato“, – aiškino jis.

Noras bendrauti

Tai, pasak V. Liudvinavičiaus, pauzė tarp koncertų ir mokymų, bet yra tolesnis noras bendrauti.

„Kvietėme ne tik varžytis, bet ir atstovauti bendruomenėms, klubams, ansambliams. Viena iš idėjų – burtis, bendrauti, rasti bendraminčių, bendrų pomėgių. Na, o kita idėja – reklamuotis. Dalyviai galės reklamuoti savo bendruomenių veiklas, kviesti jungtis į ansamblius“, – tikino renginio organizatorius.

Vyras atviravo, kad ateityje norėtų, jog būtų tiek dalyvių, kad būtų galima organizuoti net skirtingo maisto rūšių kategorijas. Vieni gamintų konditerinius gaminius, kiti – mišraines, treti – konservus ir t. t.