Reikės:

  • 1/2 st. grikių (arba 350 g virtų)
  • 400 g patisono (galima keisti cukinija)
  • 2 kiaušinių
  • 100 g varškės
  • 2 v. š. miltų
  • druskos, pipirų pagal skonį
  • žalumynų (krapų, petražolių, kalendros)

Gaminimas:

  1. Grikius išverdame, nukošiame ir perplauname šaltu vandeniu.
  2. Patisoną sutarkuojame stambia tarka. Beriame gerą žiupsnį druskos, permaišome ir paliekame 10–15 minučių. Nuspaudžiame sultis.
  3. Kitame dubenyje išplakame kiaušinius. Įmaišome grikius, patisoną, varškę ir smulkiai kapotus žalumynus.
  4. Beriame miltus, pagardiname druska, pipirais ir gerai išmaišome.
  5. Kepame ant įkaitinto aliejaus dėdami po šaukštą paruoštos masės. Galima kepti ir orkaitėje – tuomet įkaitiname ją iki 180 laipsnių ir kepame apie 25–35 min.
  6. Tiekiame šiltus su grietine ar pasirinktu padažu.
Grikių paplotėliai

Skanaus!