Reikės:

  • 1,5 puod. virtų avinžirnių
  • 1 a. š. druskos „Kala namak“ (ji priduoda kiaušinio skonį)
  • 6 vnt. svogūnų laiškų
  • 2 v.š. veganiško majonezo arba saulėgrąžų grietinės
  • 1 vnt. saliero lapkočio

Patiekimui:

  • 8 vnt. sumuštinių duonos
  • apie 4 lapų salotų
  • ridikėlių daigų

Gaminimas:

  1. Duoną paskrudinti keptuvėje arba orkaitėje. Palikti, kad atvėstų.
  2. Avinžirnius sutrinti šakute. Nepertrinkite per daug, kad nepasidarytų košė.
  3. Susmulkinti svogūnus ir salierą.
  4. Į dubenį berti trintus avinžirnius, svogūnus, salierą, druską, majonezą ir gerai išmaišyti.
  5. Lipdyti suvožtinį: ant skrudintos duonos dėti salotą, sutrintą avinžirnių masę, daigus ir vėl skrudintą duoną.

Skanaus!