Keksai yra tokie pat praktiški kepiniai, kaip ir keksiukai, greitai paruošiami ir nejautrūs kulinariniams tikslumams. Tešla pagaminama akimirksniu, o ir pats keksas netrukus jau tinkamas ragauti. O tas kvapas!
6–8 porcijoms reikės:
- 250 g miltų
- 2 arb. šaukštelių kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
- 200 g sviesto, kambario temperatūros
- 200 g cukraus
- 3 kiaušinių
- 1 šaukšto vanilės ekstrakto
- 3 gerai prinokusių kriaušių (iš viso apie 600 g)
- 70 g juodojo šokolado, supjaustyto mažais kubeliais
- sviesto ir miltų kepimo formai
Gaminimas:
- Orkaitę įkaitinkite iki 180°C.
- Kekso formą (26–11 cm) ištepkite sviestu, pabarstykite miltais.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska.
- Minkštą sviestą plaktuvu arba virtuvine šluotele išsukite su cukrumi iki purios masės, toliau maišydami po vieną sudėkite kiaušinius, vanilę.
- Toliau maišydami mediniu šaukštu po truputį berkite miltus ir gerai išmaišykite. Tešla bus kieta, bet nieko tokio – taip ir turi būti.
- Kriaušes nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Tada suberkite į tešlą, taip pat suberkite smulkintą šokoladą, išmaišykite.
- Sukrėskite tešlą į paruoštą kekso formą, kepkite įkaitintoje orkaitėje 40–50 min., kol įsmeigus peilio galiuką arba medinį smeigtuką, jis bus švarus.
- Iškepę leiskite pyragui truputį atvėsti, tuomet jį išverskite. Pjaustykite tik labai gerai atvėsusį keksą.
Skanaus!
Tinklaraštis „Duok druskos“
Prisijungti prie diskusijos
Rodyti diskusiją (3)