Apie tai garsūs šefai diskutuos kulinarinėje laidoje „Gardu Gardu“, rašoma atsiųstame pranešime. Šį kartą Gian Luca pasidalijo picos receptu. Tiesiai iš profesionalaus virtuvės šefo ir dar italo lūpų sklindantys naudingi patarimai ir vaizdingi pasakojimai, kaip tinkamai užmaišyti, išminkyti ir „užauginti“ tešlą, kokius ingredientus geriausia pasirinkti, pabandyti tikrą itališką picą išsikepti namie sugundys net ir virtuvės naujoką.

Itališka pica su mocarelos sūriu

Padui reikės:

600 g kvietinių „00“ tipo miltų
300–400 ml šilto vandens
15 g mielių
2 v. š. alyvuogių aliejaus
2 šaukštelių druskos

Įdarui:

400 g (maža skardinė) konservuotų smulkintų pomidorų
2 mocarelos sūrio rutuliukų
žiupsnelio druskos
4 v. š. aliejaus
2 a. š. džiovintų raudonėlių
šviežių baziliko lapelių

Gaminimas:

  • Mieles ištirpinti šiltame vandenyje.
  • Iš miltų suberti ant darbastalio kauburėlį ir jame suformuoti duobutę, į ją palaipsniui ir iš lėto pilti vandenį ir po truputį minkyti tešlą.
  • Kol dar tešla sausa ir biri, suberti druską ir užpilti aliejumi. Vandens kiekis priklauso nuo miltų ir nuo patalpoje esančios drėgmės.
  • Minkyti iki minkštos vientisos masės.
  • Iš tešlos suformuoti kamuoliuką lygiu paviršiumi, įdėti į miltais pabarstytą indą, uždengti maistine plėvelė, kad nekvėpuotų, ir palikti šiltai, kad iškiltų (22°C temperatūroje kyla apie 2 val.).
  • Delnus ištepti aliejumi ir iškilusią tešlą pirštais paskleisti orkaitės skardoje. Jei norite storapadės picos, palikite skardoje išformuotą tešlą, kad dar kartą iškiltų.
  • Prieš įdedant į orkaitę aptepti smulkintais pomidorais, sumaišytais su alyvuogių aliejumi ir džiovintais raudonėliais, uždėti griežinėliais pjaustytą mocarelą.
  • Kepti iki 200–220°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
  • Jau iškeptą picą apibarstyti plėšytais šviežio baziliko lapeliais.
Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas

Kulinarinį iššūkį priėmęs A. Gadžijevas siūlo pasigaminti prancūziško morengo desertą su itališko sūrio – maskarponės kremu, kurį pagardina egzotiškų skonių deriniu.

Morengo desertas su maskarponės kremu

Morengui reikės:

120 g (4 kiaušinių) kiaušinių baltymų
5 v. š. cukraus pudros
4 v. š. cukraus

Maskarponės kremui:

100 ml grietinėlės
1 v. š. (su kaupu) maskarponės sūrio
1 a. š. vanilinio cukraus
žiupsnelio tarkuotos žaliosios citrinos žievelės
kelių šviežių mėtos lapelių

Papuošimui:

1 mango vaisiaus
žiupsnelio juodojo šokolado drožlių
kelių šviežios mėtos lapelių

Gaminimas:

  • Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų palaipsniui suberiant cukraus pudrą ir cukrų.
  • Lopetėle tolygiai paskleisti išplaktus baltymus maždaug 2 cm storio sluoksniu ant kepimo skardoje iškloto kepimo popieriaus. Kepti iki 80°C įkaitintoje orkaitėje apie 1 val.
  • Iškeptą morengą atvėsinti. Geriausia jį pasiruošti iš vakaro.
  • Į plakimo indą supilti šaltą grietinėlę, suberti tarkuotą žaliosios citrinos žievelę, šviežios mėtos lapelius ir paplakti elektriniu plakikliu 3–5 sekundes.
  • Tada įberti vanilinio cukraus ir vėl trumpai paplakti.
  • Po to įdėti maskarponės sūrio ir trumpais intervalais, maždaug 3 kartus po 5 sekundes, vėl paplakti. Svarbu neperplakti, kad nesusidarytų sviestas. Desertinėse taurėse sluoksniuojame laužytą morengą, maskarponės kremą ir nuluptą bei kubeliais supjaustytą mango vaisių.
  • Puošiame šviežios mėtos lapeliais ir juodojo šokolado drožlėmis.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)