111
Kitas

Skaniausios orkaitėje keptos bulvės

Bulvių apkepas su vištiena

Kas gali būti skaniau už šiltą ir jaukų apkepą? Tik labai sotus ir labai gardus bulvių apkepas su vištiena ir daržovėmis. Virtų bulvių riekeles sluoksniavau su kepintomis daržovėmis ir vištiena, o viską pagardinau užpildama sūrio ir grūdėtos varškės mišiniu. Labai puikus pietų patiekalas – patiko ir dideliems ir mažiems.

Reikės:

800 g virtų bulvių
400 g cukinijos
150 g morkų
120 g svogūnų
3 skiltelių česnako
500 g vištienos filė
Druskos
Pipirų
2 šaukštelių vištienos prieskonių be druskos
Aliejaus kepimui ir formai patepti
200 g tarkuoto fermentinio sūrio
200 g grūdėtos varškės
2 kiaušinių
Saujos petražolių

Kaip gaminti:

* Turėjau daug su lupena virtų bulvių, todėl kilo mintis pagaminti bulvių apkepą. Reikia išvirti apie 800 g bulvių su lupena. Išvirtas ir atvėsintas bulves nulupti ir supjaustyti plonomis riekelėmis.
* Daržovių ir mėsos įdarui: sutarkuoju morkas, kubeliais supjaustau svogūnus. Susmulkinu 3 skilteles česnako.
* Nedideliais gabalėliais supjaustau vištienos filė (tinka ir šlaunelių mėsa ar malta kiauliena, kalakutiena ir kt.). Kubeliais supjaustau cukinijas.
* Į įkaitintą keptuvę pilu aliejaus. Verčiu tarkuotas morkas, pjaustytus svogūnus, smulkintas česnako skilteles, pjaustytus vištienos ir cukinijos gabalėlius. Beriu druskos, pipirų, 2 šaukštelius vištienos prieskonių be druskos (jei vištienos prieskoniai su druska, druskos berkite mažiau), įmetu kelias šakeles čiobrelio.
Vis pamaišydama, kepinu apie 25 min. ant didesnės ugnies, kol daržovės ir mėsa iškeps, o susidaręs skystis išgaruos.
* Paruošiu sūrio varškės masę: į dubenį burokine tarka sutarkuoju fermentinį sūrį. Prie sūrio dedu 200 g grūdėtos varškės. Įmušu 2 kiaušinius. Beriu saują smulkintų šviežių petražolių. Viską sumaišau – paruošta.
* Apkepą kepsiu 26 cm skersmens kepimo inde. Kepimo indą patepu šlakeliu aliejaus. Indo dugną iškloju virtų bulvių riekelėmis (sudėjau 1/3 visų bulvių).
* Ant bulvių dedu pusę kepintų daržovių ir mėsos – tolygiai paskirstau.
* Ant mėsos ir daržovių tolygiai išdėlioju mažiau nei pusę sūrio masės.
* Sūrio masę užkloju bulvių sluoksniu – dedu pusę bulvių, o pusę pasilieku dar vienam sluoksniui.
* Bulves paslepiu mėsa ir daržovėmis (sudedu visas). Tuomet ant viršaus išdėlioju likusias bulves. Tolygiai išdedu visą sūrio varškės masę.
* Kepsiu apkepą įkaitintoje 200 C orkaitėje apie 30 min., įjungusi programą „viršus apačia“, be vėjelio.
* Valgėme bulvių apkepą su pomidoro riekelėmis, nes salotų pasigaminti laiko nebuvo. Buvo labai gardu!
Skanaus.

111
Kitas

Skaniausios orkaitėje keptos bulvės

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)