Daugiau apie konkursą ir pagrindinį prizą – virtuvės kombainą „PHILIPS Avance Collection“ skaitykite čia.

Riestainiai su šonine

Reikės:

kelių vienetų didelių riestainių

kelių šaukštelių mėgstamo lydyto sūrelio

plonomis juostelėmis pjaustytos kiaulienos šoninės (tinka tiek sūdyta, tiek ir rūkyta)

turimų žalumynų papuošti (krapų, petražolių, svogūnų laiškų)

kelių kiaušinių

Gaminimas:

Riestainius perpjaukite per pusę, padalinkite į dvi lygias dalis. Vieną pusę patepkite lydytu sūreliu. Tepkite storesniu sluoksniu – tiesiog bus skaniau.
Abi puses sudėkite taip, kad riestainis vėl būtų toks, koks buvo prieš tai.
Riestainį apvyniokite šoninės juostelėmis. Apvyniokite taip, kad neliktų tarpų. Tuomet šonine apvyniotus riestainius dėkite į įkaitintą keptuvę ir kepkite ant stiprios ugnies. Apverskite. Kepkite neilgai, kelias minutes, kol šoninė iš abiejų pusių gražiai apskrus.
Šalia šio patiekalo labai skanu keptas kiaušinis. Jei kiaušinių nemėgstate, galite valgyti ir be jų. Papuoškite žalumynais.
Skanūs pusryčiai jau ant stalo, skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)