Prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Aistė Rasmussen pasakoja, kad reikia vos trupučio išradingumo ir nebijoti eksperimentuoti, nes tikrai yra ką pasigaminti iš kietai virtų kiaušinių, rašoma pranešime spaudai. Kulinarė siūlo net 3 receptus, kuriuose margučiai dera tiesiog puikiai – pusryčių sumuštinį su gaiviu jogurtu, pietus su kiaušiniais įdarytais mėsos kukuliais, o vakarienei – cukinijų sriubą.

Pusryčių sumuštinis su gaiviu jogurtu

Sakoma, kad norint būti energingam visą dieną, reikia sočių ir subalansuotų pusryčių. Kaip teigia maisto ekspertė, sumuštinis su juoda duona, šviežiomis daržovėmis ir kiaušiniais, tikrai puikus pasirinkimas sveikiems pusryčiams, kai nėra laiko ilgai užsibūti virtuvėje.

Ingredientai:

1 nedidelis salieras
4 kietai virti kiaušiniai
50 ml graikiško jogurto
1 a. š. garstyčių
4 vyšniniai pomidorai
20 g gražgarsčių
4 riekelės bemielės juodos duonos
druska ir pipirai
kario prieskoniai
krapai

Paruošimas:

Kubeliais supjaustykite kiaušinius ir suberkite juos į didesnį dubenį. Tuomet smulkiai supjaustykite salierą, o pomidorus padalinkite į keturias dalis. Daržoves suberkite ant kiaušinių, įpilkite graikiško jogurto ir įdėkite garstyčių. Pabarstykite ant viršaus kario prieskonių, druskos, pipirų ir viską gerai išmaišykite. Ant kiekvienos duonos riekelės dėkite gražgarsčių, o ant viršaus paruoštus kiaušinius su padažu. Prieš tiekdami pabarstykite krapais.

Pietums – mėsos kukuliai su kiaušinių įdaru

Vos keli ingredientai, ypač greitai paruošiama ir tikrai labai skanu. Patiekti kukulius kulinarė siūlo su natūraliu jogurtu ir šviežiomis daržovėmis.

Ingredientai:

200 g maltos kiaulienos ir jautienos
5 kietai virti kiaušiniai
200 g nesaldžių kukurūzų dribsnių
130 g miltų
2 kiaušiniai
druska ir pipirai
džiovintas bazilikas ir raudonėlis

Paruošimas:

Sudėkite maltą mėsą į dubenį, įberkite žiupsnelį druskos, pipirų ir po 1 arbatinį šaukštelį džiovinto baziliko ir raudonėlio. Viską gerai išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą. Tuomet pasiruoškite dar tris atskirus dubenis, viename išplakite kiaušinius, kitame smulkiai sutrupinkite kukurūzų dribsnius, o į paskutinįjį suberkite miltus. Imkite kietai virtą kiaušinį ir aplink jį plonu sluoksniu aplipdykite maltą mėsą, tuomet kukulį pavoliokite į miltus, tada į kiaušinio plakinį ir dribsnius. Skardą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite kukulius ir kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 35 minutes.

Vakarienei – pertrinta cukinijų sriuba

Jei po švenčių nesinori nieko sunkaus, A. Rasmussen pataria išbandyti ypač lengvai paruošiamą cukinijų sriubą. Kulinarė tikra, kad kiaušiniais ir šviežiomis žolelėmis pagardinta sriuba jus maloniai nustebins.

Ingredientai:

2 a. š. alyvuogių aliejaus
1 svogūnas
3 vidutinio dydžio cukinijos
1 l daržovių sultinio
200 ml liesos grietinėlės
30 ml šviežių citrinos sulčių
druska ir pipirai
4 kietai virti kiaušiniai
švieži krapai ir bazilikai

Paruošimas:

Dideliame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite smulkiai supjaustytą svogūną ir kepkite, kol jis suminkštės. Kubeliais supjaustykite cukiniją ir taip pat suberkite į puodą. Cukiniją šiek tiek apkepkite ir supilkite į puodą sultinį. Ant nedidelės ugnies virkite sriubą 15 minučių. Tuomet į sriubą supilkite grietinėlę, citrinos sultis, įberkite žiupsnelį druskos bei pipirų ir dar pavirinkite 5 minutes. Su plakikliu sutrinkite sriubą iki piurė ir supilstykite į dubenėlius. Ant viršaus pabarstykite smulkiai pjaustytus kiaušinius, krapus ir bazilikus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)