Naminių žuvų pirštelių pasigaminkite daugiau ir visad turėkite savo šaldiklyje.
Produktai:
2 kg ekologiškai užaugintos lašišos išpjovos be odos ir kaulų
2 dideli laisvai augintų vištų kiaušiniai
2 a. š. rūkytos paprikos miltelių
250 g viso grūdo duonos
30 g čederio sūrio
šalto pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
Gaminimas:
1. Supjaustykite žuvį 10x120 g gabalais. Kadangi lašišos išpjovos būna įvairių dydžių, piršteliai nebus vienodos formos, bet tai ir yra jų žavesio paslaptis. Rekomenduojame išpjovą perpjauti išilgai (apie 3 cm storio), tada supjaustyti gabalais.
2. Plokščiame dubenyje išplakite kiaušinius su paprikos milteliais, žiupsneliu jūros druskos ir juodaisiais pipirais.
3. Sutrupinkite duoną, sudėkite į trintuvą, įtarkuokite sūrį, įpilkite 2 valgomuosius šaukštus aliejaus ir trinkite, kol gausite duonos trupinius. Suberkite juos į plokščią indą.
4. Apvoliokite kiekvieną žuvies porciją kiaušinio plakinyje, nuvarvinkite jo perteklių, tada gerai apvoliokite trupiniuose, kad pasidengtų visas paviršius. Sudėkite į skardą ar plokščią padėklą, išklotą kepimo popieriumi, ir sluoksniuokite tarp popieriaus lakštų.
5. Kepkite iškart arba sudėkite į šaldiklį. Kai sušals, galite sudėti į specialias dėžutes ar plastikinius maišelius šaldytiems produktams – taip jie šaldiklyje užims mažiau vietos.
6. Išėmę iš šaldiklio sudėkite į skardą ir kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje nuo 6 iki 15 minučių (ką tik pagamintus) arba 20 minučių (šaldytus). Jie turi įgauti auksinę spalvą ir suminkštėti.
Skanaus!