Ispanijoje zarangollo dažniausiai patiekiamas kaip užkandis (isp. tapa) prie alaus ar vyno. Šis patiekalas puikiai tinka ne tik vegetarams, mat jį labai lengvai galima pritaikyti ir veganams – paprasčiausiai gamyboje nenaudojant kiaušinių.

3 porcijoms reikės:

  • 1 žalios nedidelės cukinijos
  • 2 vidutinio dydžio bulvių
  • 2 kiaušinių
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 6 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • saulėgrąžų aliejaus (bulvių kepimui)
  • druskos
Ispaniškas cukinijų užkandis

Gaminimas:

  1. Bulves nulupame, supjaustome plonais griežinėliais.
  2. Keptuvėje įkaitiname pakankamai saulėgrąžų aliejaus, kad apsemtų bulves. Sudedame bulves į keptuvę ir kepiname ant silpnos ugnies, kol bulvės suminkštėja. Nereikia, kad bulvės apskrustų. Po to bulves sudedame į sietelį, kad nuvarvėtų aliejus.
  3. Svogūną nulupame, perpjauname perpus ir supjaustome juostelėmis. Cukiniją susmulkiname plonais griežinėliais.
  4. Kiaušinius suplakame su žiupsneliu druskos.
  5. Keptuvėje įkaitiname 6 valg. š. alyvuogių aliejaus, sudedame svogūnus, cukiniją ir kepiname ant silpnos ugnies, kol svogūnas ir cukinija suminkštėja (~20 min.), pagardiname druska. Tada sudedame bulves, išmaišome, užpilame kiaušinių plakiniu ir lėtai maišome, kol kiaušinis iškepa. Jei reikia, papildomai įdedame druskos.
  6. Patiekiame su paskrudinto batono riekelėmis.

Skanaus!