„Pasaulyje yra keletas tortų, kurie, galima sakyti, yra tortų klasika. Vienas iš jų – „Juodojo miško tortas“. Tai – šio torto variacija“, – sako B. Nicholson.
R. Rasickienė pasakoja, kad pirmą kartą tokio saldumyno paragavo jo kilmės šalyje: „Šis tortas kilęs iš Vokietijos. Pirmą kartą jį ten paragavau dar būdama paauglė. Vėliau, kai konditerija pasibeldė ir į mano gyvenimą, susiradusi receptą jį šiek tiek adaptavau pagal save ir pervadinau jį „Vyšniuku“.
Jos kepinį ne kartą įvertino artimieji: „Dažniausiai draugai apie šį tortą sako, kad jis yra tikras, saldus, truputį riebus, bet tuo pačiu turi ir neįkyrią rūgštumo gaidelę.“
Tortas „Vyšniukas“ arba „Juodasis miškas“
Biskvitams:
- 4 kiaušinių
- 160 g cukraus
- 160 g miltų
- 20 g kakavos
- 50 g aliejaus
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- žiupsnio druskos
Biskvitams drėkinti:
- 200 ml vandens
- 60 g cukraus
- šlakelio citrinų sulčių
Šokoladiniam padažui:
- 150 g juodojo šokolado
- 200 g grietinėlės (35 %)
Vyšnių įdarui:
- 400 g vyšnių (gali būti šaldytos)
- 30 g cukraus
- ½ citrinos sulčių
- 1 šaukšto vandens ar vyšnių likerio (pasirinktinai)
- 1 šaukšto kukurūzų krakmolo
Kremui:
- 350 g grietinėlės (35 %)
- 250 g maskarponės
- 40 g miltinio cukraus
- 1 šaukštelio vanilės esencijos arba cukraus
Papuošti:
- juodojo šokolado
- vyšnių arba kitų uogų
Gaminimo būdas – laidos įraše.