Karštos dienos pagaliau sugrįžo, tad Alfas šiandien laidoje parodys, kaip visų taip mėgstamus šaltibarščius galima pakeisti kita jūsų būsima mėgstamiausia sriuba, kuri atgaivins ir nustebins ne tik jus, bet ir jūsų svečius ar namiškius – dviejų spalvų šalta sriuba su netikėtu ingredientu.

Šalta sriuba

  • 3 avietinių pomidorų
  • ½ raudonojo svogūno
  • 1 skiltelės česnako
  • 2 šaukštų trintų pomidorų padažo
  • druskos
  • 2 šaukštų baltojo vyno acto
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 didelio prinokusio mango

1. Į trintuvo indą sudėkite avietinius pomidorus, supjaustytą raudonąjį svogūną, česnaką, trintų pomidorų padažą, pagardinkite pagal skonį druska, baltojo vyno actu ir supilkite alyvuogių aliejų. Viską sutrinkite.
2. Mangą nulupkite, nupjaukite minkštimą, sudėkite į trintuvo indą, įpilkite baltojo vyno acto, aliejaus, įberkite druskos ir sutrinkite.
3. Į lėkštę iš abiejų pusių pilkite skirtingos sriubos, užberkite prieskoninių žolelių. Patiekite atšaldytą.
Šalta sriuba

· Pomidorus naudokite stipriai atšaldytus.
· Sriubą patiekti galite ir aukštoje stiklinėje.
· Mangas turi būti toks prinokęs, kad jį suspaudus išslystų kauliukas.
· Sriubą galite patiekti su čiabatos skrebučiai. Ypač tinka česnakiniai.

Šalta sriuba
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)