Prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Aistė Rasmussen siūlo išmėginti keturis gardžius užkandžių receptus, kurie patiks net ir išrankiausiems gurmanams.

Surengti pikniką galima tiek mieste, tiek savo namo ar sodybos kieme, tačiau prieš tai svarbiausia – pasirūpinti maistu.

A. Rasmussen sako, kad iškyloje svarbiausia maistą patiekti mažomis porcijomis. Anot jos, dažniausiai pasitaikanti klaida ruošiantis iškylai – neįvertinama, kad kai kurie maisto produktai ar jau pagaminti patiekalai netinka gabenimui ar valgymui lauko sąlygomis.

„Jeigu iškyloje norite mėgautis konkrečiu patiekalu, jam reikalingus produktus pakuokite atskirai, o radę iškylavimo vietą, išpakuokite ir sumaišykite viską taip, kaip namuose“, – pataria A. Rasmussen.

Užkandžiai praalkusiems

Ne paslaptis, kad gamtoje labai pakyla apetitas – dėl gryno oro ir dažnai aktyvaus poilsio norisi valgyti gerokai daugiau nei namuose. A. Rasmussen, visų pirma, rekomenduoja su savimi pasiimti lazdelėmis pjaustytų daržovių – agurkų, paprikų ar morkų, nes tai itin sveikas pasirinkimas, puikiai malšinantis alkį. Sotesniam užkandžiui maisto ekspertė siūlo rinktis užkandžius iš sūrio.

Sūrio rutuliukai


Jums reikės:

500 g sūrio
500 ml aliejaus
4 kiaušinių
300 g miltų
druskos

Gaminimas:

Sūrį sutarkuokite tarka. Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir viską išplakite. Vėliau įpilkite šiek tiek miltų ir pamaišykite. Miltus berkite palengva, kol gausite lipnią tešlą. Tuomet rankas sudrėkinkite šlakeliu vandens ir iš paruoštos masės formuokite nedidelius rutuliukus.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite suformuotus rutuliukus. Kepkite kelias minutes, kol gražiai apskrus.

Iškeptus sūrio rutuliukus išimkite iš keptuvės ir padėkite ant popierinių rankšluosčių nusausinimui. Paruoštus sudėkite į krepšelį ir patiekite.

Gardūs daržovių užkandžiai

Daržovių užkandžiai yra lengvai pagaminamas ir puikiai gamtoje tinkantis maistas. A. Rasmussen siūlo išmėginti kelis gardžius daržovių receptus.

Baklažano suktinukai


Jums reikės:

1 didelio baklažano
300 g tepamo varškės sūrelio
150 g fetos sūrio
indelio saulėje džiovintų pomidorų
česnakų
krapų
druskos

Gaminimas:

Baklažaną supjaustykite išilgai per visą ilgį, sudėkite į pasūdytą vandenį ir palikite maždaug 10 minučių. Vėliau išimkite ir nusausinkite. Tuomet baklažano juosteles apkepinkite iš abiejų pusių ir sudėkite ant popierinių rankšluosčių.

Varškę sumaišykite su feta, išspauskite česnako pagal skonį ir sudėkite smulkiai supjaustytus džiovintus pomidorus, krapus ir viską gerai išmaišykite. Paruoštą masę įsukite į keptas baklažano juosteles.

Maisto ekspertė taip pat siūlo išmėginti tradicinį iškylų užkandį – morkų lazdeles, tačiau siūlo jas pasigaminti kitaip – suteikiant egzotinį skonį.

Morkų lazdelės


Jums reikės:

500 g morkų
5 v. š. aliejaus
petražolių
šviežio imbiero
druskos

Gaminimas:

Morkas nuskuskite ir supjaustykite lazdelėmis. Jas sumaišykite su kapotomis petražolėmis, šviežiu tarkuotu imbieru ir aliejumi.

Tuomet jas sudėkite į aliejumi pateptą kepimo indą ant kepimo popieriumi išklotos ir aliejumi pateptos skardos. Pabarstykite druska ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.

Sotesni užkandžiai

Maisto ekspertė įspėja, kad šių užkandžių gaminimas pareikalaus nemažai kruopštumo, tačiau rezultatas vertas šių pastangų.

Užkandėlė su lašišomis


Jums reikės:

200 g rūkytos arba sūdytos lašišos filė
28 vnt. sūrių šaukštelių
maskarponės kremo
šviežių krapų
citrinos

Gaminimas:

Lašišos filė supjaustykite plonais griežinėliais. Į šaukštelį dėkite vieną iš supjaustytų griežinėlių ir šalia konditeriniu švirkštu išspauskite maskarponės kremo. Taip kartokite su visais šaukšteliais, kol pagaminsite visus užkandžius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją